« Terug naar overzicht

Eet, drink, winkel en beleef lokaal!

Bukken voor bruggen tijdens een grachtenrondvaart, het goud van Alkmaar bewonderen in het Stedelijk Museum en wat lekkers halen bij het kleinste snoepwinkeltje Bram en Aagie in De Rijp: ontdek je eigen stad!

Met de campagne ‘Ontdek je eigen stad. Eet, drink, winkel en beleef lokaal’ wil Alkmaar Marketing de inwoners van Alkmaar inspireren om naast de bekende plekken, ook de verborgen parels te ontdekken. Hiermee steunt u lokale ondernemers en culturele instellingen door de hele stad.

Steun lokale ondernemers

Ger Welbers, directeur Alkmaar Marketing: ‘De stad gaat gelukkig stapsgewijs weer open. Om te voorkomen dat er teveel drukte op de hotspots ontstaat, willen we Alkmaarders inspireren om naast de bekende plekken ook voor andere plekken of activiteiten in Alkmaar te kiezen. Denk eens aan een bezoek aan het Stedelijk Museum Alkmaar, genieten van een zelfgemaakte appeltaart bij ’s Lands Welvaren in Schermerhorn of een keer een fluisterbootje huren in De Rijp.’

De campagne is ook bedoeld om inwoners te stimuleren om lokale ondernemers en culturele instellingen door de hele gemeente te steunen door vooral lokaal te eten, drinken,
winkelen en te beleven. Voor alle ondernemers is dit een welkome steun in deze economisch lastige tijd.

Deel uw favoriet

Op www.alkmaarprachtstad.nl staan diverse tips. Welbers: ‘Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar persoonlijke aanbevelingen van inwoners. Dat kan over hun eigen plek gaan, maar vooral ook over onbekende plekjes waar mensen kunnen eten, drinken, winkelen of iets beleven in de buurt.’ Plaats uw foto op social media met de hashtag #ontdekjeeigenstadAlkmaar.