« Terug naar overzicht

Brief van de burgemeester

Lieve Alkmaarders,

Het is inmiddels zomer geworden. Net als u, geniet ik er ook van dat we weer naar buiten kunnen met dit lekkere weer. Het lijkt soms alsof er geen coronavirus meer is. Het aantal besmettingen is laag en de ziekenhuizen lopen dus niet meer vol.

Op 1 juli worden verschillende noodmaatregelen verder versoepeld en is er nog meer mogelijk. Toch zijn we niet van het virus af. We moeten nog steeds voorzichtig zijn. Het lijkt alweer lang geleden, maar nog maar een paar maanden geleden verloren we dierbaren en hielden we ons hart vast met het grote aantal besmettingen en vollopende ziekenhuizen.

We hebben dit alleen kunnen keren door voorzichtig te zijn en afstand van elkaar te houden. En dat moeten we echt zien vol te houden. Ik snap dat dat steeds lastiger is. Ik ben bijvoorbeeld ongelofelijk trots op de horeca. De ondernemers doen hun uiterste best om de regels na te leven, maar we horen ook steeds meer verhalen dat de gasten niet altijd afstand bewaren.

Misschien denkt u, daar is die waarschuwende burgemeester weer. Ik doe dit omdat ik om u als Alkmaarders geef en daarom hoop dat u gezond blijft. We willen geen tweede lockdown en daar kunnen we samen voor zorgen.

Blijf gezond!

Piet Bruinooge, burgemeester