« Terug naar overzicht

Alkmaar lanceert Stimuleringsfonds ondernemen, cultuur en sport

Gemeente Alkmaar stelt een Stimuleringsfonds van € 1,5 miljoen beschikbaar. Het geld is bestemd om de economie extra aan te moedigen.  Als de coronamaatregelen verminderen wordt het gebruikt voor plannen op het gebied van ondernemen, cultuur en sport. Bij de hulpmaatregelen COVID-19 lag de nadruk op noodhulp. Bij het Stimuleringsfonds ligt de focus op de toekomst. De gemeente hoopt op plannen met naast een economisch, ook een maatschappelijk aspect. 

Beoordelingscommissie Stimuleringsfonds Alkmaar

Burgemeester en wethouders hebben een beoordelingscommissie ingesteld. Zij beoordelen de plannen die mogelijk in aanmerking komen voor een financiële bijdrage vanuit het fonds. De leden van de beoordelingscommissie komen allen uit de betrokken bedrijfsgroepen in de Alkmaar: bedrijven, horeca, winkels, cultuur en sport.

‘Als beoordelingscommissie is onze taak tweeledig: A We beoordelen of de initiatieven en aanvragen voldoen aan de doelstellingen van het Stimuleringsfonds. B. We dagen de initiatiefnemers uit en waar nodig helpen we hen om tot verbindende initiatieven te komen. Bijvoorbeeld tussen detailhandel en sport & gezondheid, tussen horeca en cultuur maar ook tussen bedrijven en onderwijs, tussen jong en oud.’

Farzad Ghaus, voorzitter beoordelingscommissie.

Leden beoordelingscommissie

Stimuleringsfonds Beoordelingscommissie

Foto: v.l.n.r.: Gideon Nijemanting (Rabobank), Ger Welbers (Alkmaar Marketing), Bea den Bakker (Alkmaar Sport), Rob Niele (Ondernemend Alkmaar), Marie-José van den Kommer (Racktime), Peter Visser (Taskforce Horeca), Farzad Ghaus (onafhankelijke voorzitter van de beoordelingscommissie) en Hans van de Leygraaf (Alkmaars Bolwerk). Niet op de foto afgebeeld: Huub Purmer (Het Nieuwe Warenhuis) en Patrick van Mil (Stedelijk Museum Alkmaar).

Mona Keijzer neemt eerste exemplaar flyer Stimuleringsfonds Alkmaar in ontvangst

Op vrijdag 19 juni overhandigde Marie-José van den Kommer namens de beoordelingscommissie het eerste exemplaar van de flyer Stimuleringsfonds Alkmaar aan Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat. Keijzer prees de daadkracht van Alkmaar om via dit stimuleringsfonds de economie van Alkmaar weer op gang te willen helpen.

‘De begeleidingsgroep van het stimuleringsfonds kan nu echt van start. Ik wens ze daar heel veel succes bij. Ik ben heel benieuwd welke initiatieven er gaan komen om de economie van de gemeente Alkmaar weer vooruit te helpen na de afgelopen moeilijke periode.’

Pieter Dijkman, wethouder Economie gemeente Alkmaar.

Vragen en meer informatie

Op www.alkmaar.nl/stimuleringsfonds vindt u meer informatie over het Stimuleringsfonds. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar stimuleringsfonds@alkmaar.nl.