Terug naar het overzicht

17 mei: opening buitententoonstelling ‘Intersekse- 1 op de 90’

Op woensdag 17 mei start de tentoonstelling ‘Intersekse- 1 op de 90’ op het Stationsplein in Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten doet om 14.30 uur de opening van de tentoonstelling die helemaal buiten is. Alkmaar is de eerste plek waar deze reizende tentoonstelling te zien is.

Drie portretten uit de tentoonstelling Intersekse
Drie portretten uit de tentoonstelling Intersekse. Foto: Ernst Coppejans, aangeleverd door stichting Open Mind

De tentoonstelling toont beelden en vertelt het verhaal van 21 intersekse personen tussen de 2,5 jaar en 81 jaar oud. Zij zijn bereid met hun onderbelichte verhaal naar buiten te treden. Journalist Lara Aerts interviewde de geportretteerden en fotograaf Ernst Coppejans maakte de prachtige beelden. De tentoonstelling is tot en met 6 juni 2023 op het Stationsplein te bekijken.

Intersekse staat voor de I uit LHBTQIA+. Een grote groep Nederlanders is geboren met een lichaam dat anders is dan we gewend zijn bij man of vrouw. Deze mensen hebben kenmerken van beiden. Bij deze groep mensen leeft de wens om het maatschappelijk bewustzijn over intersekse en het bestaan van seksediversiteit te vergroten.

Meer informatie: https://www.stichtingopenmind.nl/intersekse/

Informatieavond 23 mei in de bibliotheek

Aansluitend op deze tentoonstelling is op 23 mei een informatieavond over intersekse in de Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2, Alkmaar. Een avond over Intersekse conditie, met een korte documentaire, optreden en voorstelling van ervaringsdeskundige en afsluiten met nagesprek.

Meer informatie: https://www.alkmaarpride.nl/events/event/informatieavond-intersekse/