Terug naar het overzicht

Alkmaar ontvangt delegatie van ambtenaren uit Israël

Op woensdag 29 maart ontving de Provincie Noord-Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) een delegatie van ambtenaren uit Israël en de Ambassade van Israël. Dit als onderdeel van het Senior Staff Fellowship-programma van de Israëlische school voor leiderschap, bestuur en management.

Het doel van dit studiebezoek in de Gemeente Haarlem en Gemeente Alkmaar was om samenwerking te stimuleren op het gebied van de energietransitie. Peter Simões, Peter van Dorsten en Martijn de Vries (namens New Energy Coalition) gaven in het nieuwe pand van InVesta inzicht in de duurzame ambities van Alkmaar. Als voorbeeldstad in het Europese project POCITYF kent de gemeente als geen ander het belang van Europese samenwerking.

Ook werd het Energy Innovation Park op het Bedrijventerrein de Boekelermeer bezocht, waar bedrijven uit de (duurzame) energiebranche, samen met internationale spelers, de ruimte krijgen om te groeien. Sustenso mocht een demonstratie van hun proefinstallatie verzorgen. Zij produceren op een unieke manier lokaal biogas door middel van vergisting van groen afval.