Terug naar het overzicht

Burgemeester Schouten genomineerd voor VIDM-award

De nominaties voor Vrouw in de Media Awards 2021 (VIDMA) zijn bekend. Tussen de genomineerden in Noord-Holland staat een goede bekende: burgemeester Anja Schouten. Met de prijs willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Burgemeester Anja Schouten

“Natuurlijk ben ik vereerd met de nominatie, maar voor mij telt vooral het gedachtegoed van de award. Een evenwichtige representatie van onze samenleving op tv of in de krant zorgt ervoor dat meer mensen zich gehoord voelen en zich herkennen. Ook geeft het een beter beeld van wat er in onze maatschappij afspeelt. Bovendien past het naadloos in hoe wij in Alkmaar over de inclusieve samenleving denken”, aldus de burgemeester.

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Vanaf 3 januari tot 28 januari is de stembus geopend.

De overige Noordhollandse genomineerden zijn: Stella de Swart, Saundra Williams, Fides Lapidaire, Sara Alaoui- Dekker en Maaike van der Aar.

Stemmen kan op de website van vidm.nl. Begin februari worden de winnaressen bekend gemaakt.