Terug naar het overzicht

Coronatoiletten op Waagplein blijven in gebruik tot 1 november

De toiletten op het Waagplein, die zijn geplaatst vanwege de coronamaatregelen, blijven tot 1 november in gebruik. De toiletvoorzieningen op het Kerkplein zijn vanaf 27 september niet meer in gebruik. Het invalidentoilet wordt van het Kerkplein naar het Waagplein verplaatst.

Het afgelopen voorjaar zijn er door de gemeente toiletwagens geplaatst in de binnenstad van Alkmaar. Door de uitbraak van het coronavirus werd de horeca gedwongen de deuren te sluiten en waren andere ondernemingen veelal beperkt open. Hiermee kwam de beschikbaarheid van openbare toiletten in het gedrang. De geplaatste toiletwagens zijn hiervoor een goede oplossing gebleken. Ook na 1 juni hebben de toiletwagens met de restricties in de horeca en de toenemende drukte, de ondernemers en instellingen in de zomermaanden flink ontlast.

Meeste toiletgelegenheden weer beschikbaar

Inmiddels zijn de omstandigheden veranderd en is besloten de toiletvoorziening op het Waagplein tot 1 november te continueren en die op het Kerkplein per 27 september uit gebruik te nemen. De meeste toiletgelegenheden, zoals die voor de coronacrisis beschikbaar waren, zijn weer geopend en te vinden via app de Hoge Nood en de website van Alkmaar Prachtstad.  Zo zijn er rondom de Grote Kerk diverse alternatieve locaties waar bezoekers naar het toilet kunnen. Het invalidentoilet op het Kerkplein wordt verplaatst naar het Waagplein.

En hoe gaat het na 1 november?

Of de voorziening op het Waagplein ook na 1 november wordt voortgezet, wordt nog bekeken. Daarbij worden ook de plannen voor een winterterras op het Waagplein betrokken.

Wat zijn de openingstijden van de toiletten op het Waagplein tot 1 november?

  • Maandag 12.00 – 18.00 uur
  • Dinsdag 10.00 – 18.00 uur
  • Woensdag 10.00 – 18.00 uur
  • Donderdag 10.00 – 18.00 uur
  • Vrijdag 10.00 – 01.00 uur
  • Zaterdag 10.00 – 01.00 uur
  • Zondag 12.00 – 18.00 uur