Terug naar het overzicht

Dit jaar toch nog kaasmarkt in Alkmaar

Nu dat weer mogelijk is vindt er in Alkmaar dit jaar toch nog een kaasmarkt plaats. Op vrijdag 1 oktober ’s ochtends draven de kaasdragers weer als vanouds met hun berries vol kaas over het Waagplein.

Na bijna twee volledige seizoenen, waarin een kaasmarkt door corona niet mogelijk was, wordt deze markt op vrijdag 1 oktober eenmalig gehouden in een opzet waarbij het horecaterrassen op het Waagplein uitgestald kunnen blijven. Dit is zoals het normaal in het seizoen op dinsdagavond gebeurt.

Wethouder Pieter Dijkman is blij dat de kaasmarkt dit jaar toch nog een keer kan plaatsvinden: “De kaasmarkt is dé grote toeristische trekpleister voor de stad. Dat bezoek hebben we de afgelopen tijd erg gemist. We zien dan ook al weer uit naar volgend jaar, waarin we de toeristen en dagjesmensen weer in volle getale hopen te ontvangen”.

wethouder Pieter Dijkman

Ook kaasvader Willem Borst, de baas van het kaasdragersgilde, is in zijn nopjes: ‘Het is geweldig dat onze dragers dit seizoen nog een keer ‘los’ mogen en dat er weer publiek op het Waagplein kan. We hebben lang van de markt moeten afzien en er nu dus weer heel veel zin in!”

Kaasvader Willem Borst

De kaasmarkt op 1 oktober is vanaf 10.00 tot 12.00 u. te bezoeken op het Waagplein. Bezoekers van de kaasmarkt wordt bij de toegang tot het marktterrein gevraagd om het tonen van de coronacheck-app met een geldige QR-code en een identiteitsbewijs.

Het kaasmarktseizoen 2022 gaat onder normale omstandigheden weer van start op vrijdag 25 maart.

Kaasmarkt in Alkmaar