Terug naar het overzicht

Geef jouw mening over vermaak op Alkmaarse wateren

We zijn op zoek naar inwoners die vaak op het Alkmaarse water te vinden zijn en die ons kunnen helpen aan informatie om de visie op Alkmaarse (binnen)wateren 2021-2026 verder uit te werken. Heeft of huurt u wel eens een bootje in de gemeente Alkmaar, sup of kano je graag of woon je aan of vlakbij het water in de gemeente Alkmaar? Dan zijn we nieuwsgierig naar jouw mening!

Alkmaar is een mooie waterrijke gemeente. Onze binnenwateren zijn niet alleen beeldbepalend, maar ook een bron van vermaak en recreatie. Foto: Jeroen Klous

Online vragenlijst

Via www.alkmaar.nl/denkmeeovervaren kan je de vragenlijst invullen, dit kan anoniem. De resultaten worden alleen gebruikt voor het maken van het beleid ‘Recreëren op het Alkmaarse vaarwater’. De vragenlijst bestaat uit 15 korte vragen en kan tot 15 november 2023 worden ingevuld.

Je bent van harte welkom tijdens de inloopmomenten

De gemeente organiseert ook twee inloopmomenten. Tijdens deze momenten ontvang je meer informatie over een mogelijke ligplaatsenkaart voor recreatiebootjes, afmeerconstructies en andere bouwwerken. Maar ook over het onderzoek dat is uitgevoerd naar ligplaatsenregistratie.
Tijdens deze inloopmomenten kan je je mening geven over deze onderwerpen en is er ruimte om vragen te stellen. Ook het delen van ideeën over andere onderwerpen binnen het thema ‘Recreëren op het Alkmaarse water’ is mogelijk.

De inloopmomenten zijn:

  • Maandag 13 november 2023 van 17.00 tot 19.00 uur. Locatie: de Groene Zwaan Rechtestraat 12-16 in De Rijp.
  • Dinsdag 14 november 2023 van 17.00 tot 19.00 uur. Locatie: Prinsenzaal Stadhuis Langestraat 97 te Alkmaar.

Uitgangspunten beleid

Alkmaar is een mooie waterrijke gemeente. Onze binnenwateren zijn niet alleen beeldbepalend, maar ook een bron van vermaak en recreatie. Dit willen we graag zo houden. Het uitganspunt is om alleen te regelen wat nodig is en het water toegankelijk te houden voor iedereen.

We houden onze wateren voor iedereen mooi en toegankelijk door duidelijkheid te geven over het gebruik van onze wateren, door de extreme overlast tegen te gaan, de veiligheid te borgen en de openbare ruimte mooi en schoon te houden.

Wil je op de hoogte blijven?

Kijk op de projectpagina www.alkmaar.nl/denkmeeovervaren om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.