Terug naar het overzicht

GGD vaccineert tijdelijk in wijkcentrum De Mare

GGD Hollands Noorden gaat in Alkmaar-Noord dicht bij huis vaccineren. U hoeft dus niet met de bus of de auto naar een vaccinatieplek. Lopend of op de fiets is het gemakkelijk te doen. Het vaccineren in de buurt gebeurt van 20 tot 26 september in Wijkcentrum De Mare Nostrum, Arubastraat 2. Iedereen die nog geen prik heeft gehad, mag langskomen.

Niet alleen kunt u in het wijkcentrum terecht voor een prik, ook als u twijfelt of u wel of niet een vaccin wilt hebben, kunt u langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. Bent u na de beantwoording niet gerustgesteld, dan kunt u gewoon weggaan. Gelukkig beslist in Nederland iedereen zélf over het wel of niet ophalen van de coronaprik. Vaccineren is dus niet verplicht. Dat mag iedereen zelf weten.

Zonder afspraak

Voor de vaccinatie hoeft u géén afspraak te maken. Als ze open zijn, kunt u gewoon binnenlopen. Het enige wat u mee moet nemen, is een geldig identiteitsbewijs.Dat is nodig omdat we u anders niet kunnen registreren. Ook kunnen we niet controleren of u bijvoorbeeld al een vaccin hebt gehad.

Openingstijden

De tijdelijke priklocatie van de GGD in het wijkcentrum is geopend op de volgende tijdstippen:
Maandag 20 tot en met vrijdag 25 september van 14.30 tot 20.00 uur. Zaterdag 26 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Twee prikken

Een coronavaccin moet twee keer worden toegediend. Als u de eerste prik in het wijkcentrum krijgt, ontvangt u informatie over de tweede prik. Ook die prik kunt u in het wijkcentrum halen. Kunt u in deze periode niet komen, dan mag u natuurlijk langskomen op onze locaties in Alkmaar (evenemententerrein, Olympiaweg 26), Middenmeer (bedrijventerrein Agriport 33) en Den Helder (voormalige gemeentehuis, Drs. F. Bijlweg). Ook op deze locaties kunt u zonder afspraak terecht.

Bekijk de openingstijden op de website van GGD Noord Holland Noord.