Terug naar het overzicht

Heb jij een creatief idee voor jongeren? Kom naar de inspiratieavond in Podium Victorie

Op maandagavond 30 oktober wordt er een toffe inspiratiebijeenkomst georganiseerd in Podium Victorie in Alkmaar. Tijdens deze avond vertellen wij meer over hoe jij de culturele wensen van Alkmaarse jongeren in vervulling kan laten gaan.

Foto van groep van vier jongeren op een trap. Achter hen is een wand met graffiti te zien.

Via de subsidieregeling “Specifieke Uitkering Impuls Jongerencultuur” kunnen jongeren sinds kort financiële steun aanvragen om culturele activiteiten voor jongeren (14 – 27 jaar) te organiseren. Op deze avond kan je meer te weten te komen over deze subsidieregeling.

Ideeën opdoen

Er staan tijdens de bijeenkomst medewerkers van de gemeente Alkmaar klaar om jongeren en organisaties te informeren. Ook zijn er jonge artiesten aanwezig die zullen zorgen voor de nodige inspiratie met hun optredens. De deelnemers kunnen naast ideeën opdoen, ook aan de slag met het uitwerken van culturele ideeën met elkaar. Iedereen kan zich gratis aanmelden door een mail te sturen naar jongerencultuur@alkmaar.nl. De avond start om 18.45 uur.

Sofie Meyer en Luuk Ransijn, twee jonge Alkmaarse artiesten, zijn bij de inspiratieavond aanwezig . Zij zijn gevraagd om hun verhalen te delen met de aanwezigen en de nodige vragen te beantwoorden. Wat heeft hen bijvoorbeeld geïnspireerd en hoe hebben zij het aangedurfd om hun culturele dromen na te jagen? Erg relevante vragen waarover gesproken wordt tijdens deze avond.

De subsidie

Jongeren krijgen met deze subsidieregeling de kans om hun creatieve kant en talenten te ontwikkelen. Zij kunnen zelf de subsidie aanvragen, of een culturele instelling of jongerenorganisatie kan dit (namens hen) doen. Dit initiatief zal jongeren helpen bij het verbreden van hun horizon, het leren kennen van nieuwe mensen en bij hun (talent-)ontwikkeling. Daarnaast is het ook een mooie steun in de rug voor de culturele sector in de gemeente Alkmaar.