Terug naar het overzicht

Inschrijving voor lokale publieke omroep Dijk en Waard en Alkmaar geopend

Doordat de nieuwe gemeente Dijk en Waard is gestart met ingang van 1 januari 2022 komt de bestaande aanwijzing van Stichting Heerhugowaard A Life als lokale omroep te vervallen. De inschrijving is daarom opengesteld om te komen tot de aanwijzing van één nieuwe lokale publieke omroep voor de gemeente Dijk en Waard.

Stichting Media Platform Alkmaar, de publieke omroep in de gemeente Alkmaar, heeft zich gemeld om ook voor de gemeente Dijk en Waard de lokale publieke omroep te zijn. Deze ‘gebiedsuitbreiding’ is in goed overleg met Heerhugowaard A Life gedaan, maar dat betekent ook dat de gemeente Alkmaar deze procedure opnieuw moet openstellen. Daarom deze berichtgeving vanuit beide gemeenten.

Partijen die in aanmerking willen komen voor de aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Dijk en Waard en de gemeente Alkmaar, dienen vóór 1 februari 2022 een aanvraag in te dienen bij het Commissariaat voor de Media. Voor alle informatie en het indienen van uw aanvraag, kijk op www.cvdm.nl/toestemmingen/lokale-omroep-beginnen.

Hoe werkt een aanwijzing?

Een lokale omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen. Zij verzorgen het publieke media-aanbod. Als een omroep deze aanwijzing krijgt, dan verzorgen zij vijf jaar lang het media-aanbod in de gemeenten. Voordat het Commissariaat een besluit over een aanwijzing kan nemen, geven de gemeenteraden van Dijk en Waard en Alkmaar hier een advies over.