Terug naar het overzicht

Ontdek regio Alkmaar met de nieuwe fietsroutekaart

Fietsliefhebbers opgelet! Bij de VVV’s in de regio zijn twee nieuwe routes op één kaart verschenen: de Stad, Dijk en Waardroute en de Bos en Polderroute.  Deze fietsroutekaart voert via het bekende knooppuntennetwerk langs bijzondere natuurplekjes en erfgoed door de gehele regio. Op initiatief van Regio Alkmaar en in samenwerking met VVV Alkmaar is deze kaart vol interessante informatie en mooie foto’s uitgegeven. 

De fietsroutekaart

Vanuit Alkmaar neemt de ene route de fietser mee richting Langedijk en Heerhugowaard en de andere koerst door Heiloo en Uitgeest. De fietsroutes zijn samen op één kaart te verkrijgen voor € 2,50 bij VVV Alkmaar, VVV Heiloo, VVV Langedijk en Museum BroekerVeiling. Of online via www.vvvwebshop.nl. De VVV/informatiepunten zijn de opstappunten voor de fietsroutes. Meer informatie over de routes is te vinden op: Op de fiets naar het Rijk der Duizend Eilanden en Gemaal 1879 (alkmaarprachtstad.nl)

De lancering

Miranda Tonkes, manager VVV Alkmaar, reikte het eerste exemplaar van de Fietsroutekaart Stad, Dijk en Waardroute en Bos en Polderroute uit aan wethouder Rob Opdam (gemeente Heiloo), wethouder Falco Hoekstra (gemeente Dijk en Waard) en wethouder Robert te Beest (gemeente Alkmaar) bij Landgoed Willibrordus.  

We zijn heel blij dat in samenwerking met de verschillende gemeenten deze mooie route tot stand is gekomen. Zo kunnen bewoners én bezoekers op een heel toegankelijke en gezonde manier deze veelzijdige regio nog makkelijker ontdekken

wethouder Te Beest

Vier personen op een fiets voor een koepel
Lancering nieuwe fietsroutekaart. V.l.n.r.: Rob Opdam (gemeente Heiloo), Robert te Beest (gemeente Alkmaar), Falco Hoekstra (gemeente Dijk en Waard), Miranda Tonkes (Manager VVV Alkmaar). Foto: Ed van de Pol.