Terug naar het overzicht

Project Your Next Step! voor jongeren gaat weer van start

Net als de afgelopen jaren organiseert de gemeente Alkmaar het succesvolle programma Your Next Step!

Gemotiveerde jongeren die mee hebben gedaan aan Your Next Step!

Your Next Step! is een project, in samenwerking met MEE & de Wering, voor jongeren in de regio Alkmaar die hulp kunnen gebruiken bij het zetten van de volgende stap richting opleiding en werk. In een intensief programma van twaalf weken worden zij geïnspireerd en gemotiveerd om door te stromen naar een opleiding, betaalde baan of een combinatie van beide.

Inspiratie en werkervaring

Het programma bestaat uit 3 fases van 4 weken. Er worden workshops gegeven, inspirerende ondernemers en locaties bezocht en er worden sportactiviteiten georganiseerd. Je maakt kennis met de wethouder in het stadhuis en je ontmoet de spelers van AZ in het AFAS Stadion.

Daarnaast wordt er twee dagen in de week werkervaring opgedaan bij een bedrijf dat past bij de wensen, talenten en mogelijkheden van de deelnemers. Dit wordt allemaal gedaan met professionele ondersteuning van een toekomstcoach van MEE & de Wering en RMC-trajectbegeleiders.

Aanmelden

Het programma is speciaal voor gemotiveerde jongeren van 16 jaar tot 23 jaar zonder een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger. De startdatum is 26 januari 2021.

Aanmelden kan bij trajectbegeleider Marjolein Kluft van het RMC per email: mkluft@alkmaar.nl of telefonisch via: 06 38 67 71 20