Terug naar het overzicht

Website Erfgoed Alkmaar in een nieuw jasje gestoken

De website en het digitale magazine van Erfgoed Alkmaar zijn vernieuwd. De vertrouwde verhalen en rubrieken hebben een nieuw fris uiterlijk gekregen. Ook voldoet de website nu helemaal aan de regelgeving voor privacy en toegankelijkheid waar alle overheidswebsites aan moeten voldoen.

Erfgoedalkmaar.nl en Magazine Erfgoed staan boordevol verhalen en informatie over archeologische onderzoeken, bijzondere bodemvondsten, wonen in een monument en de restauratie van monumenten.

Erfgoedagenda

Vernieuwd onderdeel op de website is de erfgoedagenda, speciaal voor liefhebbers van evenementen met een historisch tintje. Hier zijn lezingen en wandelingen te vinden, tentoonstellingen, theatershows of een concert in een kerk. Organisatoren kunnen hun activiteiten gratis aanmelden.

De populaire rubrieken ‘Detail op dinsdag’ en ‘Vondst op vrijdag’ hebben een prominente pek gekregen op de website en staan nu ook overzichtelijk bij elkaar. Ook is er meer aandacht voor de samenwerking tussen lokale en provinciale erfgoedpartijen.

Wethouder erfgoed, Christian Braak: “Erfgoed leeft onder de mensen. En samenwerking geeft dat een stevig podium. Voor de komende jaren staat de herdenking van de Geboorte van Nederland en 450 jaar Victorie op de agenda. Ondanks corona ontstaan er door goede samenwerking mooie initiatieven.”

Ga naar www.erfgoedalkmaar.nl om de nieuwe website te bekijken en abonneer je via www.erfgoedalkmaar.nl/inschrijven-nieuwsbrief/ in voor het digitale magazine.