Terug naar het overzicht

Zomerkermis aan de Olympiaweg

De Alkmaarse zomerkermis is dit jaar van 21 augustus tot en met 30 augustus op het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Er staan bijna 70 attracties op het kermisterrein en de exploitanten bieden een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor het hele gezin.

Wethouder Evenementen, Elly Konijn-Vermaas zegt:

“Ik ben blij dat we de kermis een mooie plek kunnen geven. We hebben de afgelopen weken met alle betrokkenen aan deze puzzel gewerkt. Corona stelt ons voor een uitdaging en we denken zo een goede oplossing te bieden. Het is anders dan anders, maar ik weet zeker dat veel mensen zo van de kermis kunnen genieten”, aldus een tevreden Elly Konijn-Vermaas, wethouder evenementen.”

Landelijk protocol

Het terrein is veilig en volgens het landelijk coronaprotocol ingericht. Dit betekent onder andere dat de attracties zo staan ingedeeld dat er ruime looppaden voor het publiek zijn. Door een duidelijke in- en uitgang wordt het publiek in goede banen geleid zodat bij eventuele drukte snel kan worden ingegrepen.

Gratis kermismuntjes voor kinderen van minima

Het college van burgemeester en wethouders wil dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de kermis. Ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben. Daarom liggen er voor die kinderen van 4 tot en met 17 jaar 6 gratis kermismuntjes klaar. De kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die in de gemeente Alkmaar wonen krijgen deze muntjes. Het grootste deel van die gezinnen ontvangt hierover automatisch bericht via de Alkmaarpas.

Met de Alkmaarpas zijn de kermismuntjes op te halen tijdens de reguliere spreekuren van de Alkmaarpas bij het VVV, Waagplein 2. De spreekuren zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Ophalen kan tot uiterlijk donderdag 27 augustus en de muntjes kunnen tot en met zaterdag 29 augustus op de kermis worden uitgegeven. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Attracties

Er zijn een flink aantal nieuwe attracties, zoals de Airborne Booster, Dance Mix, Xdrive, Toxic, en het doolhof Las Vegas. Maar ook een bijzondere achtbaan en een spectaculaire waterbaan om te raften staan op het terrein. Al is er dit jaar door de omstandigheden een aangepast programma, zonder populaire dag, kinderprogramma en afsluitende eindshow, misschien word je wel verrast met iets anders ludieks. Houd de website www.kermisalkmaar.nl in de gaten voor de laatste informatie over attracties en meer!