Terug naar het overzicht

Zomerkermis Alkmaar wordt verlengd tot en met donderdag

In overleg met de kermisexploitanten wordt de zomerkermis op de Olympiaweg met vier dagen verlengd tot en met donderdag 3 september. Bovendien worden de openingstijden vervroegd. De kermis is een groot succes en daarom wil het college iedere Alkmaarder de gelegenheid bieden om langer van de attracties te genieten.

De openingstijden worden vervroegd naar 13:00 uur. Op zaterdag start de kermis zelfs al om 11:00 uur. Er zijn er ook twee extra evaluatiemomenten ingepland om de veiligheidsaspecten te bespreken. De vergunning is hier inmiddels op aangepast. De sluitingstijd blijft 21:00 uur.

Coronaproof

Om de kermis coronaproof te laten verlopen zijn op het kermisterrein in het weekend extra maatregelen genomen om het publiek in goede banen te leiden. Daarnaast zijn de openingstijden beperkt vanwege de grote toestroom en het minder goed afstand houden in de late uren. Afgelopen woensdag was de kermis de hele dag gesloten vanwege het stormachtige weer.

Wethouder Konijn:

“Vanwege het grote succes, de beperking in avondopening en ook nog eens de pech met het weer willen we de inwoners van Alkmaar en de regio de gelegenheid bieden om de zomerkermis te bezoeken. Leuk voor de mensen, goed voor de ondernemers.”

Een pluim van de organisatie

Sander Willemstein (organisatie kermis) is verheugd met het nieuws:

“Dit is in deze tijd echt fijn. Wat dat betreft een pluim aan het college. Mooi dat de wethouders hun nek hiervoor uitsteken en met de kermisondernemers meedenken in oplossingen.”