Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Zo eigen en zo Alkmaars dat dit gebied vanaf nu het ‘Alkmaars Kanaal’ heet.

Nieuws

Onderzoek naar mogelijkheden transformatie Witsenterrein gestart

De gemeente Alkmaar en BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling (BPD) hebben afspraken gemaakt over de planontwikkeling voor het Witsenterrein in Oudorp. BPD onderzoekt samen met de gemeente de mogelijkheden om dit terrein te transformeren naar een gemengd woon- en werkgebied zoals dat is weergegeven in het Ontwikkelbeeld van Oudorp.

Wethouder Pieter Dijkman wil betaalbare woningen bouwen en tempo maken

Sinds september van dit jaar heeft wethouder Pieter Dijkman het programma Alkmaars Kanaal in zijn portefeuille. Tijd om in een kort vraaggesprek iets meer te weten te komen over zijn ambities, wat hebben we al bereikt met het programma, én wat is zijn favoriete plek aan het Alkmaars Kanaal?

Uitgelicht

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.

Smart City.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.