Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Heel eigen en heel Alkmaars en daarom noemen we het gebied en de initiatieven het Alkmaars Kanaal.

Wil je het gebied op een leuke manier ontdekken? Dat kan met Expeditie Alkmaars Kanaal!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Visie

Het Alkmaars Kanaal strekt zich uit langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal en biedt ruimte aan een stedelijke vorm van wonen, werken en recreëren met een grote diversiteit. Hier is ruimte voor een compacte stad met een eigen haven en drie gezichten: de zachte stad in Hollands-groen landschap, het gastvrije historische centrum en het stoer-stedelijke ‘Waterfront’. De kaders geven de potentiële partners richting om de ontwikkeling van dit gebied op zich te nemen.

Nieuws

Expeditie Alkmaars Kanaal weer van start

Ook deze zomer kan je weer de Expeditie Alkmaars Kanaal fietsen. En op die manier op een leuke manier kennis maken met het gebied waar we bouwen aan nieuwe woningen voor Alkmaarders. Je kan de route zelf fietsen, en je kan kiezen voor een van de specials van Karavaan. Voor de specials heeft Karavaan een nieuwe voorstelling gemaakt.

Klankbordgroep denkt mee over opwaardering Helderseweg Noord

Negen direct belanghebbenden uit de omgeving van de Helderseweg Noord dachten mee over de nieuwe inrichting van de weg. In 2 bijeenkomsten zijn de verschillende varianten van de weg besproken. Dit was samen met de projectgroep van de gemeente en het adviesbureau Sweco dat de opdracht uitwerkt.

Uitgelicht

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.

Digitale Tweeling – Smart City.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.