Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Heel eigen en heel Alkmaars en daarom noemen we het gebied en de initiatieven het Alkmaars Kanaal.

Wil je het gebied op een leuke manier ontdekken? Dat kan met Expeditie Alkmaars Kanaal!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Visie

Het Alkmaars Kanaal strekt zich uit langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal en biedt ruimte aan een stedelijke vorm van wonen, werken en recreëren met een grote diversiteit. Hier is ruimte voor een compacte stad met een eigen haven en drie gezichten: de zachte stad in Hollands-groen landschap, het gastvrije historische centrum en het stoer-stedelijke ‘Waterfront’. De kaders geven de potentiële partners richting om de ontwikkeling van dit gebied op zich te nemen.

Nieuws

Feestelijke start bouw Ringers fase 1

In de Ringersfabriek was de feestelijke start van de bouw van Ringers. De oudste koper van 80 jaar en de jongste van net 21 jaar waren hierbij aanwezig. Zij worden straks de bewoner van 1 van de 273 duurzame appartementen met veelal uitzicht op het kanaal en de historische centrum van Alkmaar.

Start verkoop Buitenvaart

De verkoop is gestart van het project Buitenvaart aan het Noordhollandsch Kanaal. Buitenvaart ligt aan de Kanaaldijk in Viaanse Molen, een van de deelgebieden van het Alkmaars Kanaal.

Uitgelicht

Digitale Tweeling – Smart City.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.