Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Zo eigen en zo Alkmaars dat dit gebied vanaf nu het ‘Alkmaars Kanaal’ heet.

Wil je het gebied op een leuke manier ontdekken? Dat kan met Expeditie Alkmaars Kanaal!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Expeditie Alkmaars Kanaal van start

Bij het Alkmaars Kanaal houden we van bouwen én van fietsen. Samen met een groot aantal partners zoals ontwikkelaars, corporaties, maatschappelijke instellingen, bedrijven, opleidingsinstituten ontwikkelen we de compacte stad. Om het gebied – nu al – te laten ontdekken en beleven hebben we in co-creatie met Karavaan, buitentheater op locatie, de Expeditie Alkmaars Kanaal ontwikkeld. Met de expeditie (fietstocht) kan iedereen op een leuke manier kennismaken met het gebied.

Staatssecretaris opent digitale tweeling Alkmaar

Donderdag 15 september bezocht staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties en digitalisering gemeente Alkmaar. Op tournee langs innovatieve gemeenten was ze in Alkmaar om te zien hoe we de zogenaamde digitale tweeling inzetten om beleidsvraagstukken op te lossen.

Uitgelicht

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.

Digitale Tweeling.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.