Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Heel eigen en heel Alkmaars en daarom noemen we het gebied en de initiatieven het Alkmaars Kanaal.

Wil je het gebied op een leuke manier ontdekken? Dat kan met Expeditie Alkmaars Kanaal!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Visie

Het Alkmaars Kanaal strekt zich uit langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal en biedt ruimte aan een stedelijke vorm van wonen, werken en recreëren met een grote diversiteit. Hier is ruimte voor een compacte stad met een eigen haven en drie gezichten: de zachte stad in Hollands-groen landschap, het gastvrije historische centrum en het stoer-stedelijke ‘Waterfront’. De kaders geven de potentiële partners richting om de ontwikkeling van dit gebied op zich te nemen.

Nieuws

Participatie opwaardering Helderseweg Noord

De Viaanse Molen verandert de komende jaren van werkgebied naar een nieuwe stadswijk van Alkmaar met wonen, werken en verblijven. We willen deze nieuwe wijk goed bereikbaar houden. En tegelijkertijd, voor huidige en toekomstige bewoners, langs het kanaal aantrekkelijk openbaar groengebied realiseren.

Drukbezochte inloopbijeenkomsten in Oudorp en Pendorp 

Tijdens de inloopbijeenkomsten op 10 en 15 januari 2024 werden geïnteresseerden geïnformeerd over de plannen. Ook waren er gesprekken met de initiatiefnemers en de gemeente.  

Uitgelicht

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.

Digitale Tweeling – Smart City.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.