Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Zo eigen en zo Alkmaars dat dit gebied vanaf nu het ‘Alkmaars Kanaal’ heet.

Nieuws

Achter de schermen werken aan broedplaats De Drukkerij

De opening van culturele broedplaats De Drukkerij is een stap dichterbij. De initiatiefnemers mogen van het college het pand aan de Marconistraat per 1 april 2021 in gebruik nemen. In het gebouw vinden nog geen publieksactiviteiten plaats vanwege de coronamaatregelen. Met de tijdelijke toestemming kunnen de voorbereidingen doorgaan. ‘Zo gaat er geen tijd en energie verloren om dit mooie initiatief te realiseren’, aldus wethouder Cultuur, Christian Braak.

Nieuwe visie op Stationsgebied, meedenken kan binnenkort

Bij de realisatie van 15.000 woningen in het Alkmaars Kanaal, zijn mobiliteit en OV-knooppunten belangrijke thema’s. Het Stationsgebied speelt hierin een centrale rol. Het stationsgebied is een visitekaartje en belangrijke entree voor Alkmaar en het Alkmaars Kanaal. Momenteel wordt voor dit totale gebied door de gemeente Alkmaar en NS Stations een Ontwikkelbeeld opgesteld, in samenspraak met de Provincie Noord-Holland en ProRail.

Uitgelicht

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.

Smart City.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.