Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Zo eigen en zo Alkmaars dat dit gebied vanaf nu het ‘Alkmaars Kanaal’ heet.

Wil je het gebied op een leuke manier ontdekken? Dat kan met Expeditie Alkmaars Kanaal!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Hoe bewaken we de ruimtelijke kwaliteit in het Alkmaars Kanaal?

In 2017 heeft de gemeenteraad van Alkmaar de Omgevingsvisie 2040 vastgesteld. Bernadette Janssen van bureau BVR, Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling te Rotterdam, is vervolgens gevraagd deze ambities inhoud te geven. Zij keek naar: wat is de waarde van het kanaal, en van haar oevers en wat betekent bouwen in een compacte stad?

Special Expeditie – 16 oktober laatste voorstellingen

Al langere tijd zet Karavaan onze mooie gemeente en haar omgeving theatraal op de kaart. Afgelopen maanden hebben we in samenwerking met Karavaan een unieke fietstocht ontwikkeld: Expeditie Alkmaars Kanaal, de fietsroute langs het kanaal van de toekomst. Speciaal voor deze route is er een ode geschreven aan Alkmaar door theatermaker Rubin van Gent.

Uitgelicht

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.

Digitale Tweeling.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.