Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Zo eigen en zo Alkmaars dat dit gebied vanaf nu het ‘Alkmaars Kanaal’ heet.

Nieuws

Kennis uit de praktijk over circulair en duurzaam ontwikkelen

Cirkelstad Alkmaar organiseerde in april een bijeenkomst in de Letterbak van het TMG-gebouw in Oudorp. Doel van de bijeenkomst was de aanwezigen kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen en het gebruik van data daarbij. Bureau Boom Builds (over duurzame bouwontwikkelingen) en Planalogic (over het gebruik van data bij gebiedsgericht ontwikkelen en bouwen) gaven een presentatie.

Op kennisreis over mobiliteit naar Zwolle

De ambitie van het Alkmaars Kanaal is het bouwen aan een vitale stad, waarbij in 15 jaar 15.000 nieuwe woningen…

Uitgelicht

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.

Smart City.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.