Welkom bij
Alkmaars Kanaal.

Er stroomt iets nieuws door Alkmaar. Een nieuwe energie, een aanstekelijke golf van initiatieven. Initiatieven die een vruchtbare grond vinden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Heel eigen en heel Alkmaars en daarom noemen we het gebied en de initiatieven het Alkmaars Kanaal.

Wil je het gebied op een leuke manier ontdekken? Dat kan met Expeditie Alkmaars Kanaal!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Participatie Alkmaars KanaalPark van start

De oever van het Noordhollandsch Kanaal wordt een park dwars door Alkmaar. In februari 2023 start de participatie voor de inrichting en het gebruik van de oever. Alkmaarders kunnen dan hun ideeën en wensen voor het park delen. Op 24 januari 2023 gaf het college groen licht voor het opstellen van een ontwikkelplan voor het Alkmaars KanaalPark. Ook ging het college akkoord met het voorgestelde participatieproces. Daarmee is het project Alkmaars KanaalPark nu officieel gestart. 

Uitnodiging: Informatie- en participatiebijeenkomst ontwikkelingen Noorderstraat en Ringerskwartier

Overstad is in ontwikkeling. Graag lichten we tijdens een bijeenkomst toe welke invloed de bouw van het Ringerskwartier op haar omgeving heeft.  Op 25 januari organiseren we een digitale informatie- en participatiebijeenkomst over de Noorderstraat en het Ringerskwartier. We starten om 19.30 uur.

Uitgelicht

Digitale Tweeling.

Alkmaar wordt een Smart City. Een slimme stad is een stad waarbij informatietechnologie en het internet gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.

Over Alkmaars Kanaal.

Wonen met uitzicht over het water? Een vliegende start voor jouw businessplan? Eindelijk duurzaam wonen? Investeren in een veelbelovend groeigebied? Hier kan het. Dit is jouw stroom van mogelijkheden.

Contact

Heb je vragen? Vul het contactformulier in, Of neem dan contact op met één van de programmamanagers.