Expeditie Alkmaars Kanaal

Stap op je fiets en ga op expeditie. Fiets een ronde langs het kanaal en maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal.

Al sinds 1824 is het Alkmaars Kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen. Wist je dat het kanaal destijds het breedste en diepste kanaal ter wereld was. Inmiddels zijn de oevers van het kanaal dé broedplek voor een nieuwe stad. Laat je verwonderen!

Het Alkmaars Kanaal biedt een stroom van mogelijkheden. Het is niet voor niets de stuwende kracht die de stad laat stromen. Beleef het kanaal vanaf je fiets. Wind mee of wind tegen, je gaat fluitend vooruit!

De Expeditie vind je bij de VVV Alkmaar en in De Eendracht in ‘t IJkgebouw. De route is ongeveer 12 km.

Special

Op speciaal geselecteerde dagen is er een special die de verrassende beleving langs het water tot een compleet dagje uit maakt. Inclusief drankje, miniworkshop en een bijzondere locatievoorstelling aan de waterkant. Voor de data en het boeken van de specials kijk je op www.karavaan.nl bij ‘speciale uitjes’

Waar wacht je nog op? Hop, hop die fiets op!