Terug naar het overzicht

160 nieuwe woningen in Kanaaldijk

Met het plaatsen van het bouwbord is het startsein gegeven voor de bouw van 160 woningen met aandacht voor groen en betaalbaar wonen. Ook is er ruimte voor horeca.

De bouwlocatie ligt in het deelgebied Viaanse Molen van het Alkmaars Kanaal. Er worden 160 woningen gebouwd, waarvan 20 sociale huurwoningen, 41 middel dure huurwoningen, 34 sociale koopwoningen en 65 vrije sector woningen. Ook de ruimte om de woningen verandert mee. Komende tijd transformeert het terrein aan de Kanaaldijk in een nieuwe en groene woon- en verblijfslocatie aan het Alkmaars Kanaal. De architecten die dit ontworpen hebben, zijn Rudy Uytenhaak + partners Architecten voor de woningen en Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten voor het landschap in opdracht van de ontwikkelaar BPD | bouwfonds gebiedsontwikkeling.

Voorheen was Kanaaldijk 301 een afgesloten terrein voor bezoekers, maar door de nieuwe ontwikkelingen wordt het terrein en de oevers toegankelijk. Meer weten over Kanaaldijk? Ga naar https://www.nieuwbouw-kanaaldijk.nl/ of Kanaaldijk – Alkmaars Kanaal Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief van het project.

Op 9 februari onthulde wethouder Elly Konijn-Vermaas (Gemeente Alkmaar) het bouwbord voor de nieuwe bouwlocatie in het Alkmaars Kanaal, Kanaaldijk 301