Terug naar het overzicht

Bestemmingsplan Ringerskwartier naar gemeenteraad

Het college van de gemeente Alkmaar legt het bestemmingsplan Ringerskwartier in juni 2021 voor aan de gemeenteraad om vast te stellen. Het Ringerskwartier gaat over de herontwikkeling van de terreinen rondom de voormalige chocoladefabriek Ringers en vormt de schakel tussen het historische centrum van Alkmaar en het moderne Overstad met een strategische ligging langs het Alkmaars Kanaal.

Het Ringerskwartier in Overstad maakt onderdeel uit van het programma Alkmaars Kanaal en wordt ontwikkeld door BPD Ontwikkeling. Het bestemmingsplan is begin dit jaar ter inzage gelegd en de binnengekomen reacties hebben geleid tot enkele verbeteringen van het plan. Bij de herontwikkeling worden circa 273 woonappartementen gerealiseerd in combinatie met commerciële ruimten en inpandige parkeervoorzieningen in een groene voetgangersvriendelijke omgeving.

Programma

De nieuwbouw in het Ringerskwartier voorziet in twee typen gebouwen: het plintgebouw en de woongebouwen. Het plintgebouw is vier bouwlagen hoog en biedt ruimte aan commerciële ruimten op de begane grond en  inpandige parkeerplaatsen voor bewoners op de verdiepingen. Het gebouw krijgt een groene uitstraling en heeft een levendige plint langs de Noorderstraat. De parkeervoorziening wordt omhuld met groen. Op het plintgebouw staan drie woongebouwen, een vierde woongebouw staat los hiervan. De, in architectuur vriendelijk ogende en ingetogen, gebouwen variëren in hoogte, waardoor er een speels ritme ontstaat en alle woningen zicht hebben op het kanaal en de binnenstad.

Meer informatie
www.nieuwbouw-ringerskwartier.nl