Terug naar het overzicht

Even voorstellen, Karin de Visser

Alkmaars Kanaal staat voor een enorme uitdaging. Wie zijn de mensen achter het Alkmaars Kanaal?

Karin is naast projectleider en stedenbouwkundige, dochter, moeder en vriendin

“Bij de gemeente Alkmaar werken we in deze periode thuis, daardoor lopen mijn verschillende verantwoordelijkheden door elkaar heen.” Karin is normaliter veel onderweg. “Ik bezoek graag musea, steden, mijn familie en vrienden, en concerten. Soms is een concert in het buitenland aanleiding voor een bezoek aan een stad. Het meest bijzondere concert was van Adele in Wembley, achteraf bleek namelijk dat dit het laatste concert was dat zij gegeven heeft.”

De rol van Karin binnen het programma Alkmaars Kanaal

“Ik ben accounthouder Alkmaars Kanaal. Dat betekent dat als partijen, met name overheden, contact met ons hebben over het Alkmaars Kanaal dat ik hun aanspreekpunt ben. Ook als een toelichting gewenst is over het Alkmaars Kanaal, dan vertel ik graag het verhaal aan de hand van een korte presentatie.” Karin is ook projectleider op een aantal thema’s rondom het Alkmaars Kanaal, zoals de Woonnorm en Vitaliteit 2040.

‘Ik denk graag mee in werksessies met overheden, dus kan of wil je een bijdrage leveren aan de doelstellingen van het Alkmaars Kanaal neem dan contact met me op door een email te sturen aan alkmaarskanaal@alkmaar.nl. Daarna hoor je zo snel mogelijk iets van mij, of van een van mijn collega’s.

Favoriete plek aan het kanaal

“Victoriepark. Ik houd van stadsparken, zij zijn overal een oase van rust in de hectiek van een stad. Alkmaar is nog niet zo stedelijk, maar heeft al wel deze mooie plek aan het Alkmaars Kanaal. Jaren geleden was het park nog niet zo mooi en zelfs een beetje onguur. Het park is gerenoveerd waardoor het park veel opener geworden is naar de stad. En het legt nu de verbinding tussen stad en kanaal. Door de transformatie en functiewijziging van het gebouw in het park (IJkgebouw) is deze plek echt een pareltje aan het kanaal geworden.”

Kanaal is de verbinding, niet de splijtzwam

Op de vraag waarom heb jij je verbonden aan het Alkmaars Kanaal zegt Karin: “Ik zie zoveel kansen voor de ontwikkeling van het Alkmaars Kanaal. Omdat de kwaliteit van de gebieden rondom het kanaal nu nog niet goed benut worden en soms niet zichtbaar zijn. En vooral om de verbinding die het Alkmaars Kanaal met de stad kan gaan maken. Daardoor is het water geen splijtzwam, maar juist een plek die de moeite waard is om naar toe te gaan en je te vermaken. Het water kan als plein met activiteiten rondom functioneren, én als een plek van ontspanning. De ontwikkeling van het Alkmaars Kanaal zal veel voor Alkmaar gaan betekenen.”

Kennis, ideeën en enthousiasme uitwisselen

Karin: “Ik zie heel veel potentie in het Alkmaars Kanaal. Er liggen prachtige kansen om het gebied rondom het kanaal als kwaliteitsplek aan de stad toe te voegen. Maar het zal niet eenvoudig zijn om in 15 jaar tijd 15.000 woningen te bouwen en het de plek te laten worden die we voor ogen hebben in de omgevingsvisie. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Door kennis, ideeën en enthousiasme te delen kunnen we samen de hobbels die we vast een zeker gaan tegen komen, gladstrijken. Innovatie en toekomstgericht denken zijn sleutels om ons daarbij te helpen en er is volop ruimte binnen het programma Alkmaars Kanaal om dit in te zetten.

Handige links:

Alkmaarse Woonnorm

Alkmaars Kanaal Omgevingsvisie

Contact met Karin: alkmaarskanaal@alkmaar.nl.