Terug naar het overzicht

Oudorp op weg naar een mix van wonen en werken

Een van de gebieden van het Alkmaars Kanaal waar woningen gebouwd worden, is het bedrijventerrein Oudorp. Maar voordat daarmee wordt gestart, wordt er hard gewerkt aan het mogelijk maken van een mix van wonen en werken op dit terrein. Een belangrijke aanpassing die daarvoor nodig is heeft te maken met de huidige geluidzonering in dit gebied. Het is op basis van de huidige zonering wettelijk onmogelijk om hier woningen te bouwen. Dus moet het bestemmingsplan voor het terrein worden aangepast.

Vorig jaar heeft het bestemmingsplan ‘Geluidzonering bedrijventerrein Oudorp’ twee keer ter inzage gelegen. Een keer als voorontwerp, en een keer als ontwerp. Mede dankzij de input van de ondernemers en andere belanghebbenden is dat goed verlopen.

Naar verwachting wordt de nieuwe geluidzonering voor het bedrijventerrein Oudorp in maart van dit jaar aan de gemeenteraad voorgelegd ter besluitvorming. Daarna kan er gestart worden met het ontwikkelen van bouwplannen.

Voor alle ondernemers die niet eerder over de plannen gehoord of gelezen hebben: er blijft met het aanpassen van de geluidzonering voldoende ruimte voor de ondernemers. Als je niet weg wilt, dan hoeft dat niet. Je kunt je bedrijfsvoering voortzetten en behoudt je huidige rechten.