Smart City.

De gemeente Alkmaar zet digitale techniek in voor een veilige, gezonde, duurzame, flexibele en democratische stad.  Een stevige ambitie die we in kleine stapjes waar maken.

De eerste stap is nut en noodzaak van een Smart City aantonen. Dat doen we door een eenduidig en actueel digitaal inzicht geven in alle plannen en projecten. Denk daarbij aan een drie dimensionale kaart van de deelgebieden van het Alkmaars Kanaal. Op die kaart zie je de bestaande situatie en de plannen. Je klikt op dat wat voor jou interessant is. Je hoeft dus niet meer allerlei verschillende documenten te lezen voordat je een goed beeld van de plannen. Op die plannen kan je digitaal reageren en of in gesprek gaan met een projectontwikkelaar. Het uitwerken van deze stap doen we samen met partijen als ontwikkelaars, onderwijsinstellingen en stadsvertegenwoordigers. Zo doen we wat nodig is en niet wat kan.

Later gaan we meer gegevens uit de stad toevoegen aan het digitaal platform. Dat zijn gegevens waarmee we bijvoorbeeld onze duurzaamheidsambitie kunnen meten. Denk daarbij aan gegevens uit onze stad over de CO2 uitstoot of opbrengst van duurzame energie. Iedereen kan zo steeds beter meedenken hoe we samen een veilige, duurzame, flexibele en democratische stad bereiken.