De beste burgemeester voor Alkmaar

Door het vertrek van burgemeester Bruinooge moet de gemeenteraad van Alkmaar op zoek naar een opvolger. Dit is een uitgebreid proces van misschien wel 9 maanden. Welke stappen moeten er genomen worden om een nieuwe burgemeester voor Alkmaar te kiezen? Op deze pagina leest u wat er gebeurt.

Volg het proces

• Stap 1. De waarnemend burgemeester
  • Stap 2. Inwonerspeiling
  • Stap 3. Profielschetsvergadering
  • Stap 4. Selectie
  • Stap 5. Nieuwe burgemeester?

Profiel nieuwe burgemeester

Voor de nieuwe burgemeester is een profielschets opgesteld. De profielschets gaat in op het karakter, de ambitie en de uitdagingen van de gemeente Alkmaar. Het profiel van de burgemeester is beschreven aan de hand van de verschillende rollen en de gevraagde stijl van leiderschap en kwaliteiten.

Inwonerspeiling

Inwoners van Alkmaar hadden tot 1 oktober de mogelijkheid om de gemeenteraad te adviseren over de kenmerken en kwaliteiten waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Bekijk hier de uitkomsten van ruim 1000 ingevulde vragenlijsten.