Adresonderzoek - verzoek tot uitschrijving

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Burgerzaken > Adresonderzoek - verzoek tot uitschrijving

Adresonderzoek - verzoek tot uitschrijving

Staan op uw adres personen ingeschreven die daar niet meer wonen, of krijgt u post van oude bewoners? Heeft iemand een briefadres op uw adres en kunt u die persoon niet meer bereiken? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. Wij zoeken uit waar deze personen nu wonen en we vragen hun het nieuwe adres door te geven. Let op! De gemeente Alkmaar kan u een bestuurdlijke boete geven als u bewust zorgt voor onjuiste informatie in de BRP. Deze boete is om ervoor te zorgen dat iedereen zich correct inschrijft en op tijd de juiste informatie doorgeeft.

U kunt een adresonderzoek op 4 manieren aanvragen:

  • Vul het digitale formulier in (hiervoor heeft u uw DigiD nodig)
  • Stuur een e-mail met uw verzoek en een kopie van uw legitimatiebewijs naar adresonderzoek@alkmaar.nl en vermeld in uw e-mail welke personen op het adres wonen.
  • Neem telefonisch contact op met telefoonnummer 14 072. Houd uw BSN bij de hand.
  • Maak een afspraak voor een bezoek aan de balie (product Verhuizing doorgeven) en vermeld dat u een adresonderzoek wilt aanvragen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar de afspraak.

Weet u waar de oude bewoners naartoe zijn verhuisd? Hebt u andere gegevens zoals een e-mailadres of telefoonnummer? Vermeld deze dan in uw digitale, e-mailverzoek of bij uw balie afspraak. Met deze extra gegevens gaat het onderzoek sneller.

Duur van het onderzoek en uitschrijving

Wij kunnen de genoemde bewoner niet direct van uw adres uitschrijven. Wetgeving maakt dit niet mogelijk. Uitschrijving kan alleen als de vorige bewoner zelf aangifte doet van adreswijziging of als uit ons onderzoek blijkt dat de persoon er niet (meer) woont. De wettelijke procedure duurt gemiddeld 3 maanden.

Kosten

Het starten van een adresonderzoek is gratis.    

Zie ook

Landelijke Aanpak Adreskwaliteit

Onrechtmatige bewoning

Een vermoeden van) uitkeringsfraude melden bij Halte Werk

Bestuurlijke boete

Verhuizing doorgeven