Hulp en ondersteuning bij thuisquarantaine 

U gaat in (thuis)quarantaine. Dit betekent dat u binnen blijft en geen bezoek ontvangt. Hiermee voorkomt u verspreiding van het coronavirus. We begrijpen dat het voor u lastig kan zijn om binnen te moeten blijven. Hoe lang u thuisblijft en wat de regels zijn verschilt per situatie. Er is steun en hulp beschikbaar in deze periode als u dat nodig heeft. Hieronder leest u waar u daarvoor terecht kunt.  

Ga hiervoor naar de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u informatie over waar u terecht kunt voor hulp als u in thuisquarantaine gaat door corona. 

U kunt ook terecht bij de GGD.

Elkaar bezoeken is nu even anders dan u gewend bent, maar (video)bellen kan natuurlijk gewoon doorgaan! Even een praatje om de stilte in huis te doorbreken of een luisterend oor. Neem hiervoor contact op met:   

Het kan zijn dat u tijdens de quarantaine hulp nodig heeft bij praktische zaken. Denk aan boodschappen doen, de hond uitlaten, halen/brengen van kinderen, of hulp bij maaltijden. In Alkmaar bieden verschillende organisaties kosteloze ondersteuning. Een deel van deze diensten kan ingezet worden bij thuisquarantaine.

Meer informatie:

Veel aanbod van hulp en ondersteuning is toegankelijk via internet en met uw smartphone, laptop of computer. Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij het gebruiken van uw computer, tablet of telefoon? Neem dan contact op met een van de volgende organisaties.  

Veel Mantelzorgers worden in deze bijzondere tijd extra belast.  Via het Mantelzorgcentrum kunt u kosteloze ondersteuning ontvangen. Denk aan bijvoorbeeld een luisterend oor, praktische hulp en advies over respijtzorg. 

Als u hulp of ondersteuning nodig heeft is het fijn om iemand te hebben die met u meedenkt. In veel gevallen is dat iemand uit uw familie, vrienden of kennissenkring. 

Ook kan het zijn dat u het prettig vindt als er nog iemand met u meedenkt. U kunt dan gratis de hulp inschakelen van een cliëntondersteuner. 

Meer informatie:

Wanneer hulp vanuit uw eigen netwerk of vrijwilligers niet voldoende is, kunt u contact opnemen met de Wmo van de gemeente.    

 wmo@alkmaar.nl of via 14072.  

Voor vragen over werk en inkomen kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.  

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie neem dat contact op met Halte Werk