Dag van het Bewonersinitiatief

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Bouwen en Wonen > Dag van het Bewonersinitiatief

Dag van het Bewonersinitiatief

logo bewonersinitiatief

Goed idee? Doe mee!

Wedstrijd beste bewonersinitiatief! 

Heb jij een goed idee voor jouw wijk of dorp? Doe dan mee aan de wedstrijd! De 10 beste ideeën winnen maximaal € 4000,- per initiatief om het plan uit te voeren. Om mee te doen aan de wedstrijd kunnen alle inwoners van de gemeente Alkmaar tot 15 oktober het idee indienen. De regiegroepen beoordelen deze initiatieven en kennen het geld toe. De afgelopen jaren zijn er honderden initiatieven ingediend en uitgevoerd. Dat heeft geleid tot mooiere en gezelligere wijken. Met deze wedstrijd hopen we nog meer creatieve en goede ideeën van inwoners te krijgen zodat we Alkmaar nog mooier en leuker kunnen maken!

Save the date

De Dag van het Bewonersinitiatief wordt op zaterdag 3 november van 15.00 tot 17.00 uur gehouden in de Prinsenzaal van het Stadhuis in Alkmaar. Een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in het 14e eeuwse Stadhuis onder het genot van een hapje en drankje.

Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk de bekendmaking van de winnaars die maximaal € 4.000 ontvangen om hun idee te realiseren. Rond 16.00 uur maakt wethouder Marcel van Zon deze tien beste ideeën bekend. 

Het programma staat in het teken van ontmoeten en leren. De gebiedsconsulenten en de regiegroepen geven bezoekers informatie over de bewonersinitiatieven en hoe de gemeente werkt.

Meer informatie

Het formulier dat je nodig hebt is beschikbaar op de pagina Gebiedsconsulenten. De spelregels en andere informatie over de wedstrijd vind je daar dan ook. 

Laatste wijziging: 25 september 2018