Kwijt of verloren

Bent u iets verloren? Is uw fiets verwijderd? Is uw rolemmer weg en wilt u een nieuwe aanvragen? Hieronder vindt u per onderwerp wat u moet doen.

Bent u iets verloren in onze gemeente? Of hebt u juist iets gevonden?

Gemeente Alkmaar gebruikt voor verloren en gevonden voorwerpen het platform iLost. Hier kunt u zelf makkelijk in zoeken. Lees meer en ga naar iLost: Verloren en gevonden voorwerpen.

Meldingen van gevonden of gewonde dieren geeft u door aan de Dierenbescherming Alkmaar.

Tijdelijke nieuwe locatie:
Dierentehuis Alkmaar e.o.
Westerweg 70
1446 AG Purmerend

Tel: 088-8113690
E-mail: dierentehuisalkmaar@dierenbescherming.nl 

144 red een dier

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing, dan is er één centraal nummer dat u kunt bellen om het te melden: 144.

Is uw rolemmer verdwenen?

U kunt een nieuwe rolemmer aanvragen als u bij de politie aangifte heeft gedaan van de diefstal of brandstichting van uw rolemmer. In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus kunt u een kopie van het proces verbaal mailen naar info@stadswerk072.nl. Zij zullen de rolemmer tijdelijk bij u aan huis bezorgen.

Fietsen die (langdurig) buiten de rekken staan of vastzitten aan bomen, palen en hekken worden door Rataplan verwijderd.

U heeft 13 weken om uw fiets kosteloos op te halen. Neem uw legitimatie en fietssleutel mee.

Na 13 weken worden fietsen eigendom van Rataplan.

Rataplan
Zijperstraat 44, Alkmaar

Kijkuren/afhaaldagen: ma t/m vr van 9.00 tot 16.00 uur.

Wilt u buiten deze dagen uw fiets ophalen neemt u dan contact op met Rataplan via 06 44672589 (ma t/m vr van 9.00 tot 12.30 uur).