Rijbewijs aanvragen of vernieuwen

Het aanvragen en verlengen van een rijbewijs doet u zelf in de gemeente waar u staat ingeschreven. U maakt hiervoor een afspraak.

Hulp nodig bij uw digitale aanvraag of melding? Bezoek dan de pagina Digivangnet.

  • € 44,65
  • Spoed: het bedrag van het aangevraagde rijbewijs en € 34,10 extra.

 

  • Uw rijbewijs.
  • Heeft u geen rijbewijs: een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
  • Bij bezit van een scooterrijbewijs deze ook meenemen.
  • Uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag.
  • 1 recente pasfoto in kleur van maximaal 6 maanden oud, die voldoet aan de pasfoto-eisen. Heeft u nog geen goede pasfoto? Dan adviseren wij een pasfoto bij de vakfotograaf te laten maken. Een online pasfotoservice raden wij af. De kans dat de pasfoto’s niet aan de pasfoto-eisen voldoen is dan erg groot. Op het stadskantoor is géén fotocabine aanwezig. In De Mare en Schermerhorn wel, neem hiervoor 7 euro in gepast contant geld mee.

Bent u jonger dan 18 jaar?

 

Uw aangevraagde rijbewijs wordt gratis en veilig bij u thuis, op het werk of een ander gekozen adres bezorgd. Hierover informeren wij u bij de aanvraag. U hoeft dus nog maar één keer naar de gemeente te komen voor uw rijbewijs.

Heeft u uw rijbewijs snel nodig? Bel dan met 14 072 voor een spoedaanvraag. Een spoedaanvraag kunt u alleen via een afspraak op het Stadskantoor doen, niet bij de servicepunten. Vraagt u vóór 12.00 uur een rijbewijs aan, dan kunt u dit doorgaans de volgende werkdag ophalen. Let op: Wij kunnen u niet garanderen dat het rijbewijs op tijd binnen is. Wij zijn afhankelijk van het bedrijf dat de documenten levert.  

Alle informatie over je rijbewijs halen voor je 18e en het aanvragen van een begeleiderspas doet u op de website van de RDW.  

Op de website van het CBR vindt u de meest actuele informatie over: