Forenzenkaart

Met de forenzenkaart mag u de hele week, 24 uur per dag, parkeren in Overstad aan de oostzijde van het Noord-Hollands Kanaal, in het gebied dat wordt aangegeven als gebied P. Dit is op loopafstand van de binnenstad en de Spoorbuurt.

U kunt de forenzenkaart op 2 manieren kopen:

  • Via het Digitaal loket van P1. P1 is de organisatie die de parkeerdiensten voor de gemeente verzorgt. Kies bij parkeerproduct aanvragen voor forenzen. U kunt nu een account aanmaken of inloggen als u al een account hebt. Zodra de betaling is verwerkt, kunt u de forenzenkaart gebruiken.
  • Bij het Servicepunt Parkeren aan het Mallegatsplein 8. Vergeet niet uw bankpas, of uw telefoon om digitaal te betalen. Contant betalen is niet mogelijk. Zodra de betaling is verwerkt, kunt u de digitale forenzenkaart gebruiken.

Ja, iedereen kan een forenzenkaart kopen. Zowel particulieren als bedrijven. En zowel inwoners van Alkmaar als daarbuiten.

De forenzenkaart is een digitaal product. U krijgt dus niet letterlijk een kaart in handen. De forenzenkaart is verbonden aan uw kenteken. Bij een controle scannen de parkeercontroleurs de kentekens van de geparkeerde auto’s. Zo kunnen zij zien of een auto toestemming heeft om daar te staan via een forenzenkaart of een andere kaart of vergunning.

Met de forenzenkaart mag u in Overstad, in het aangegeven gebied P overal op straat parkeren.

Met de forenzenkaart mag u 24 uur per dag parkeren, zolang de kaart geldig is. Bij de aanschaf van de kaart kunt u kiezen voor een maand of een jaar. De periode die u kiest, gaat in op de dag dat u de kaart koopt.

Nee, u kunt de forenzenkaart alleen gebruiken voor de auto met het kenteken waarvoor u de kaart aanvraagt.

U kunt kiezen voor een forenzenkaart voor een maand of een jaar. U betaalt per maand

€ 31,00 en u betaalt per jaar € 309.