Stempas / Stempas kwijt

U heeft uw stempas gekregen op het adres waarop u op 23 april stond ingeschreven. Stond u toen in een andere gemeente ingeschreven? Dan moet u daar informeren naar uw stempas.

Stond u wel op 23 april in Alkmaar ingeschreven? U kunt tot 5 juni, 12.00 uur aan de balie een vervangende stempas aanvragen. Digitaal is dit niet meer mogelijk.

De kandidatenlijst worden tussen 27 en 31 mei op uw huisadres bezorgd. Deze ontvangt u dus niet tegelijk met uw stempas.

Het kiesrecht voor de Europees Parlementsverkiezing is anders dan voor het Referendum. Op Kiesrecht, wie mag er stemmen? – Gemeente Alkmaar leest u daar meer over.

Op uw stempas staat een stembureau in de buurt. Maar u mag ook in een van de andere stembureaus in de gemeente stemmen. Stembureaus, waar en wanneer kan ik stemmen? – Gemeente Alkmaar

Om te kunnen stemmen neemt u uw stempas(sen) en uw ID-bewijs mee naar het stembureau.

U krijgt uw stempas op het adres waarop u op 23 april stond ingeschreven. Stond u toen in een andere gemeente ingeschreven? Dan moet u daar informeren naar uw stempas.

Stond u wel op 23 april in Alkmaar ingeschreven? U kunt tot 5 juni, 12.00 uur aan de balie een vervangende stempas aanvragen. Digitaal is dit niet meer mogelijk.

Zonder stempas kunt u niet stemmen. U kunt tot 5 juni, 12.00 uur aan de balie een vervangende stempas aanvragen. Digitaal is dit niet meer mogelijk.

 

Om in een andere gemeente te stemmen voor het Europees Parlement heeft u een kiezerspas nodig. Op Kiezerspas, in een andere gemeente stemmen – Gemeente Alkmaar leest u hoe u een kiezerspas aanvraagt.

Voor het Referendum kunt u geen kiezerspas aanvragen.

Kunt u zelf niet stemmen op 6 juni? Dan kunt u een andere kiezer machtigen. Die kiezer kan dan voor u stemmen. Hoe dat werkt leest u op Volmacht, iemand anders laten stemmen – Gemeente Alkmaar.