Bespaartips voor huurders

Voor huurders kan het lastiger zijn om voor te bereiden op gasvrij wonen, omdat u minder mogelijkheden hebt om zelf aan de slag te gaan met grote maatregelen in huis. Maar u kan wel kleine maatregelen nemen om gas te besparen zoals het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie of dubbelglasfolie. Deze maatregelen kunnen uw verbruik én uw energierekening omlaag brengen. Check voor meer besparende maatregelen onze pagina Bespaartips voor iedereen.

Vraag uw woningbouwcorporatie naar de opties voor energiebesparende maatregelen als zonnepanelen of isolatie. Veel woningbouwcorporaties maken momenteel grote stappen op het gebied van de verduurzaming van hun woningen. Neem contact op met uw eigen woningbouwcorporatie.

Als huurder kunt u ook zelf met een voorstel tot woningverbetering komen. Een goede eerste stap is het opstellen van een voorstel voor energiebesparende maatregelen (zoals isolatie). Voor het opstellen of beoordelen van een redelijk voorstel kunt u bijvoorbeeld ondersteuning krijgen van de Woonbond.

Check of aangesloten bent op echte groene stroom en groen (of gecompenseerd) gas.