Huisartsenzorg

Zorg van huisartsen is belangrijk voor iedereen. Op deze pagina leest u hoe u zich inschrijft bij een huisartspraktijk. Ook vindt u informatie over de spoedzorg van de huisartsenpost.

Inschrijven bij een huisarts is een heel goed idee!

Een vaste huisarts kent uw situatie en let op veranderingen in uw gezondheid. En u weet waar u naartoe kunt als u gezondheidsproblemen heeft.

U mag zelf een huisarts kiezen in Nederland. Het kan zijn dat u niet terecht kunt bij de huisarts van uw keuze. Bijvoorbeeld omdat:

  • Die huisarts geen ruimte heeft voor nieuwe patiënten. Op de website van de huisartsenpraktijk staat vermeld of de praktijk nieuwe patiënten kan aannemen.
  • U te ver weg woont van die huisarts. Zoek een huisarts die bij nood binnen 15 minuten bij u thuis kan zijn.

Op Kiesuwhuisarts.nl staan adressen van huisartsen in uw buurt. De indeling is op postcode.

U kunt ook kijken op zorgkaartnederland.nl. Als het niet lukt om een huisarts te vinden, kunt u uw zorgverzekeraar vragen om te helpen.

De huisartsenpost is bereikbaar tijdens avond, nacht, weekenden en op feestdagen. De huisartsenpost levert spoedeisende huisartsenhulp. Spoed betekent dat de hulp van de huisarts niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag van uw eigen huisarts.

Uw huisarts werkt in de eigen praktijk op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.

Voordat u belt met de huisartsenpost beantwoordt u eerst een paar vragen op de website van Huisartsenpost Alkmaar.  De huisartsenpost geeft aan of u moet langskomen. Als u niet moet langskomen maakt u een een afspraak met uw huisarts binnen zijn werktijden.

Neem altijd eerst contact op met uw huisartsenpost voordat u naar de spoedeisende hulppost gaat. Behalve bij een levensbedreigende situatie. Dan kunt u het beste direct 112 bellen.