Stoppen met roken

Stoppen met roken is goed voor u!

U heeft binnen korte tijd al meer energie en uw conditie verbetert. U voelt zich frisser, fitter en ziet er gezonder uit. Ook loopt u minder risico op het ontwikkelen van aan roken gerelateerde ziektes.

Gaat u stoppen met roken? Dat kan op eigen kracht.

Maar extra begeleiding/hulp is te krijgen en kan u goed helpen. Met hulp verdubbel of verdrievoudig je de kans om succesvol te stoppen.

Er zijn verschillende soorten begeleiding. U kunt kiezen voor gesprekken met de huisarts of begeleiding van een erkende coach.

  • Bij begeleiding door de huisarts zijn er 3 tot 5 gesprekken.
  • Bij coaching kunt u kiezen tussen telefonisch, online, gesprekken op de praktijk of met andere stoppers in een groep. U heeft dan 6 tot 7 gesprekken of bijeenkomsten in een periode van ongeveer 3 maanden.

De begeleiding kan online, telefonisch of persoonlijk gegeven worden.

Wilt u meer informatie over stoppen met roken en over welke methode voor u geschikt is? Bekijk de volgende  onderwerpen.

Ikstopnu.nl
Als u wilt gaan stoppen met roken kunt u extra begeleiding krijgen. Op deze website vindt u veel informatie.

Uiteraard ook advies over welke vorm van ondersteuning bij u past. Als u wilt kunt u bellen met de gratis Stoplijn op 0800 1995.

Jellinek
Voor iedereen die via internet anoniem en zelfstandig wilt stoppen. Jellinek biedt een online zelfhulp aan.

Thuisarts.nl
Bent u een patiënt met een chronische ziekte? Zoals diabetes, COPD, astma of hart- en vaatziekten? Dan is stoppen met roken de belangrijkste stap die u kunt zetten! Het geeft uw ziekte een gunstiger beloop.

Rokeninfo.nl
Wilt u meer informatie over stoppen met roken? Of heeft u een vraag over roken? Kijk dan op de website of bel 0800 1995 (€0,10/min).

Verzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering hulp bij stoppen met roken. Het gaat om methoden die bewezen werken, zoals persoonlijke coaching of groepstrainingen. De vergoeding is 100%: u hoeft sinds 1 januari 2020 geen eigen risico meer te betalen.

Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of medicijnen op recept worden alleen vergoed in combinatie met begeleiding. Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding? Neem eerst contact op met bijvoorbeeld uw huisarts of een geregistreerde coach.

HONK
HONK biedt in samenwerking met de huisartsenpraktijken de mogelijkheid om individueel of in groepsverband te stoppen met roken.

Peukuit.nl
Peukuit.nl verzorgt in samenwerkingsverband met Noordwest Ziekenhuisgroep stoppen-met-roken trainingen. Het aanbod is zowel individuele begeleiding als groepstraining met grote kans om rookvrij te blijven.

Brijder
Ben je al in behandeling bij Brijder en je wilt óók stoppen met roken? Dan biedt Brijder via een extra module stoppen met roken aan.