Terug naar het overzicht

Maak kennis met de Zero Waste lifestyle: gratis activiteiten

In Wijkcentrum de Eenhoorn zijn er een serie gratis activiteiten opgezet die je kennis laat maken met de Zero Waste lifestyle: een levenswijze waarbij je onnodige verpakkingen achterlaat en bewuste keuzes maakt om je ecologische voetafdruk te verkleinen. De activiteiten zijn divers en iedereen kan meedoen.

Zero Waste is een lifestyle waarbij zo min mogelijk afval wordt weggegooid. Het is een manier van leven waarbij je bewuste afwegingen en keuzes maakt om je ecologische voetstap te verkleinen. Iedere actie maakt een verschil.

In de workshop DIY Kitchen & Cleaning van 13 mei a.s.. laat Nanda van den Ham, eigenaresse van El Kombi Sup en Zero Waste Expert zien hoe schoonmaken zo natuurlijk mogelijk kan en hoe we ons eten zo zero-waste mogelijk kunnen bewaren.

Gratis

Alle evenementen zijn gratis en vinden plaats in Wijkcentrum de Eenhoorn aan de Verdronkenoord 44 in Alkmaar. Aanmelden is verplicht: wijkcentrumdeeenhoorn.nl/zero-waste

Circulaire economie

Het vergroten van kennis en inzicht in circulariteit is één van de belangrijkste doelstellingen in de duurzaamheidsambities van de gemeente Alkmaar. Het is een manier van denken over hoe we met spullen omgaan die we gebruiken.

Meer informatie: alkmaar.nl/duurzaam/circulaire-economie.