Wiebe van Erkelens

Wiebe van Erkelens (51) mag zich sinds oktober 2021 de eerste Klimaatburgemeester van de gemeente Alkmaar noemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maakte dat bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek: een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt.

Wiebe is Kernlid Klimaatcoalitie Alkmaar en drijvende kracht achter De Groene Kroko: “Ik heb vorig jaar op een braakliggend terrein een bloemenstrook van ca.100m² aangelegd. Dit jaar hebben we het met tientallen groene vrienden in samenwerking met Stadswerk vergroot naar 500m² bijenlint. Vorig jaar hebben we ook nog acht bomen aangeplant in de buurt en dit jaar heb ik om de hoek nog eens acht wilgen geplant. Het is geweldig om met de buurt te zaaien en te genieten van duizenden bloemen, bijen en vlinders.

Bron: alkmaarsdagblad.nl

Nationale Klimaatweek

Tijdens deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor het klimaat. Bijvoorbeeld door iedereen bewust te maken hoe om te gaan met energie en hergebruik van spullen en materialen. Als meer mensen dat doen, zorgt dat voor een verminderde uitstoot van CO2. Dat heeft als positief effect dat de stijging van de temperatuur op aarde minder hard gaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek organiseren veel gemeenten daarom activiteiten rondom het klimaat. Zo ook de gemeente Alkmaar. Het draagt ook bij aan de Sustainable Development Goals (SDG).

Meer informatie over de Nationale Klimaatweek 2022 in Alkmaar

Aanmelden

Heb jij interesse om Klimaatburgemeester van Alkmaar te worden? Houd dan de website van nkw.nl in de gaten. Binnenkort kunnen kandidaten zich weer aanmelden. Wil je je alvast voorstellen? Gebruik dan het contactformulier op deze website.

Lees hier de spelregels

Blijf op de hoogte.

U kunt zich hieronder inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Alkmaar Duurzaam.