Klimaatbestendig bedrijf

Ons klimaat verandert en daardoor neemt de kans op wateroverlast, hittestress en droogte toe. Dit komt door veel bebouwing, verharding en weinig bomen, struiken, gras of ander groen. In zeer betegelde gebied is de kans op wateroverlast groter, doordat het water niet kan wegzakken.

Tegel eruit, groen erin

Minder tegels rond uw bedrijfspand heeft veel voordelen:

  • Het regenwater kan in de bodem wegzakken en het grondwater aanvullen.
  • Het voorkomt wateroverlast.
  • Het groen houdt het koeler om u heen.

Wat kunt u doen?

  • Denk aan het vergroenen van uw terrein.
  • Maak een groene entree.

Groene daken

Groene daken vangen regenwater op en voeren het vertraagd richting het grondwater af. Ook isoleert en verkoelt een groen dak het pand eronder. Daardoor blijft het voor in de zomer koeler in het bedrijfspand. Dit is prettig voor de werkomstandigheden.

Groene daken stralen bij hoge temperaturen minder warmte uit, wat een positieve invloed heeft op de temperatuur in de directe omgeving. Mooie bijkomstigheid: groene daken nemen vervuilende stofdeeltjes op. De lucht wordt er dus schoner van.

Regenwater, vang het op

Regenwater is schoon, zacht en gratis. Door innovatieve installaties zijn er veel mogelijkheden met regenwater. Regenwater kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet, het wassen van bedrijfswagens en soms zelfs als drinkwater.