Energiebesparing

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Afval en Milieu > Energiebesparing

Energiebesparing

 Energiebesparing

Naast de opwekking van duurzame energie is het van belang om minder fossiele energie te gebruiken, om de gestelde CO2 reductie te bereiken. Op dit gebied is er nog veel werk te verrichten. Elk percentage waarmee het gebruik van fossiele energie afneemt, is een goed resultaat.


Voor ondernemers levert energiezuinig en energieneutraal bouwen een marktvoordeel ten opzichte van standaard nieuwbouw. Ook bij renovaties leveren vergaande energiebesparingsmaatregelen belangrijke voordelen op. Energiezuinig bouwen heeft dus de toekomst en ligt ook vast in ons beleid.


Het wegverkeer is verantwoordelijk voor 20% van de Nederlandse CO2-uitstoot. In de uitlaatgassen zitten fijnstof en verzurende stoffen. Dit tast onze gezondheid aan en het is slecht voor onze natuur en gebouwen. Pas dan ook het nieuwe rijden toe. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.


Green Deal Aardgasvrije Wijken


De gemeente heeft de Green Deal Aardgasvrije Wijken ondertekend. Dat houdt in dat de gemeente samen met alle betrokken partijen onderzoekt hoe een bestaande wijk op termijn aardgasvrij kan worden. Wilt u weten wat de alternatieven zijn van een aardgas aansluiting, voor de verwarming van uw huis? Kijk dan op de website van Hier Verwarmt of de website van het Duurzaam Bouwloket.
 

Zie ook

Laatste wijziging: 08 juli 2019