Denkt u mee over parkeerplaatsen in Schermerhorn?

Om de parkeerdruk in Schermerhorn aan te pakken kijken we naar het toevoegen van extra parkeerplaatsen. Dit is geen eenvoudige opgave en doen wij graag samen met u!

Bij eerste stap ontvingen wij ideeën u en andere inwoners van Schermerhorn. Dit kon tot 5 februari. Wij hebben in totaal 60 ideeën ontvangen.

Alle ideeën zijn beoordeeld op basis van de bekende spelregels. Er zijn 9 ideeën die doorgaan naar de volgende fase. De inzenders van de ideeën die niet zijn doorgegaan, krijgen hierover in de komende weken persoonlijk een e-mail met uitleg.

En nu, stemmen!

Onderaan deze pagina kunt per idee stemmen of u dit wel of geen goed idee vindt. Dit kan tot 14 maart. We vertrouwen erop dat u uw stem 1x uitbrengt.

Wat gebeurt er met de stemmen?

We bekijken of er voldoende mensen voor het idee zijn. Dit is het geval als meer dan 50% van de stemmen het idee goed vindt. Daarnaast worden van elk idee de direct omwonenden apart benaderd en apart bijgehouden hoe zij tegenover het idee staan.

En dan?

Alle 9 ideeën presenteren wij aan het college van burgemeester en wethouders. Het college beslist uiteindelijk welke ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Nadat het college een besluit genomen heeft, laten wij u via deze pagina weten welke ideeën uitgevoerd worden.

Contact

Vragen? Mail naar pdeweerd@alkmaar.nl of bel 14 072.

 • Om te beginnen eerst uw reactie op onderstaande stellingen:

  Stellingen parkeren Schermerhorn

   Bij meerdere ideeën zijn extra parkeerplaatsen verder weg van de woning. Daarom horen wij graag hoe ver u bereid bent te lopen.
   Wij onderzoeken of er na het stemmen nog behoefte is aan een digitale bijeenkomst.

Stem hieronder op de 9 overgebleven ideeën:

Let op: breng uw stem per vraag uit. Het systeem onthoudt de antwoorden niet als u eerst alles invult en dan pas op stem klikt.

 • Idee 1:
  Pinksterblomstraat naast nr. 21 – maken parkeervakken op locatie fietsenrekken

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 3.

  Locatie: Pinksterblomstraat achter nummer 21. Parkeervakken op de plaats van de fietsenrekken. Fietsenrekken worden verplaatst. De fietsenrekken worden verplaatst in de richting van de bushalte. De lichtmast blijft op de huidige plek staan.

  Bijzonderheden: De grond waarop de fietsenrekken geplaatst kunnen worden is van de provincie Noord-Holland. Over de mogelijkheid om de fietsenrekken te verplaatsen richting de bushalte hangt af van medewerking van de provincie.

  Idee 1:

 • Idee 2:
  Pinksterblomstraat 53 t/m 61 – omvormen naar haakse parkeervakken

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 4.

  Locatie: De parkeervakken voor Pinksterblomstraat 53 t/m 61 zijn nu ingericht als parkeervakken onder een hoek. De afmetingen van de vakken zijn diep genoeg om van deze parkeervakken haakse parkeervakken te maken. Hierdoor kunnen er 12 auto’s geparkeerd staan in plaats van de huidige 8. Er gaat een klein stukje groen verloren door de aanleg van deze parkeervakken.

  Bijzonderheden: Aan de overzijde van de straat wordt langs de stoep geparkeerd. In de bestaande situatie kan het parkeren aan deze zijde net wel/net niet.  Als de parkeervakken haaks worden gemaakt is het niet toegestaan om aan de overzijde langs de stoep te parkeren.

  Idee 2:

 • Idee 3:
  Pinksterblomstraat 73 t/m 81 – omvormen naar haakse parkeervakken

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 4.

  Locatie: De parkeervakken voor Pinksterblomstraat 73 t/m 81 zijn nu ingericht als parkeervakken onder een hoek. De afmetingen van de vakken zijn diep genoeg om van deze parkeervakken haakse parkeervakken te maken. Hierdoor kunnen er 12 auto’s geparkeerd staan in plaats van de huidige 8. Er gaat een klein stukje groen verloren door de aanleg van deze parkeervakken.

  Bijzonderheden: Aan de overzijde van de straat wordt langs de stoep geparkeerd. In de bestaande situatie kan het parkeren aan deze zijde net wel/net niet.  Als de parkeervakken haaks worden gemaakt is het niet toegestaan om aan de overzijde langs de stoep te parkeren.

  Idee 3:

 • Idee 4:
  Pinksterblomstraat 93 t/m 101 – omvormen naar haakse parkeervakken

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 4.

  Locatie: De parkeervakken voor Pinksterblomstraat 93 t/m 101 zijn nu ingericht als parkeervakken onder een hoek. De afmetingen van de vakken zijn diep genoeg om van deze parkeervakken haakse parkeervakken te maken. Hierdoor kunnen er 11 auto’s geparkeerd staan in plaats van de huidige 7. Er gaat een klein stukje groen verloren door de aanleg van deze parkeervakken.

  Bijzonderheden: Aan de overzijde van de straat wordt langs de stoep geparkeerd. In de bestaande situatie kan het parkeren aan deze zijde net wel/net niet.  Als de parkeervakken haaks worden gemaakt is het niet toegestaan om aan de overzijde langs de stoep te parkeren.

  Idee 4:

 • Idee 5:
  Toevoegen parkeerplaatsen parkeerterrein Zwetstraat

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 3.

  Locatie: Aan de noordzijde van het parkeerterrein op de hoek van de Zwetstraat met de Oosterweidestraat is nu een klein pleintje. Op dit stuk stond vroeger een pinautomaat, nu staan er afvalbakken. Deze afvalbakken gaan verdwijnen. De overgebleven ruimte kan worden opgevuld met parkeerplaatsen.

  Bijzonderheden: De huidige afvalbakken komen hier niet meer terug. Daardoor wordt voldaan aan het criterium ‘het mag niet ten koste gaan van bestaande voorzieningen.’

  Idee 5:

 • Idee 6:
  Toevoegen langsparkeerplaatsen parallelweg Oosteinde

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 5 á 6.

  Locatie: Op de parallelweg Oosteinde, op het parkeerterrein voor nummers 57 t/m 67, ligt een brede straat. De straat is net aan breed genoeg om langsparkeerplaatsen te kunnen maken. Hierdoor kunnen er 6 parkeerplaatsen worden toegevoegd.

  Bijzonderheden: Geen.

  Idee 6:

 • Idee 7:
  Toevoegen 2 parkeerplaatsen parkeerterrein naast Westeinde 93

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 2.

  Locatie: Aan het einde van het parkeerterrein naast Westeinde 93 (het Zwethuis) kunnen twee parkeerplaatsen worden toegevoegd.

  Bijzonderheden: Voor de aanleg van deze parkeerplaatsen moet de gemeente Alkmaar mogelijk een vergunning aanvragen bij xxx. Dit wordt pas gedaan als duidelijk is of er een meerderheid is.

  Idee 7:

 • Idee 8:
  Aanbrengen parkeervakken Zuidje ter hoogte van nummer 26

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 2.

  Locatie: De oude laad- en losplaats aan het Zuidje, tegenover nummer 26, kan worden ingericht met 2 parkeervakken. Hier mag nu al geparkeerd worden. Door het aanbrengen van vakken ontstaat duidelijkheid over het mogen parkeren.

  Bijzonderheden: Geen.

  Idee 8:

 • Idee 9:
  Aanbrengen parkeervakken Zuidje ter hoogte van nummer 3

  Aantal toe te voegen parkeerplaatsen: 1 á 2.

  Locatie: Aan de noordzijde van Zuidje 3 zijn momenteel twee parkeerplaatsen gemaakt. Door er haakse parkeervakken van te maken kunnen hier – afhankelijk van de inrichting – nog één a twee parkeerplaatsen worden toegevoegd. Er blijft voldoende ruimte (ongeveer 2 tot 2,5 meter) tussen de zijdeur van nummer 3 en de parkeervakken over om de deur te kunnen blijven gebruik.

  Bijzonderheden: Geen.

  Idee 9: