Gevonden en verloren voorwerpen

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Burgerzaken > Gevonden en verloren voorwerpen

Gevonden en verloren voorwerpen

Iets gevonden

Heeft u iets gevonden? Dan kunt u dit melden via de website van iLost. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar? Dan wordt het voorwerp uw eigendom. 

Iets verloren

Bent u iets verloren? Kijk dan op ilost.co of het voorwerp is gevonden.

Gevonden voorwerpen bij Gemeente Alkmaar op iLost

Staat uw voorwerp bij de zoekresultaten? Geef dan op ilost.co aan dat u de eigenaar bent.  U krijgt dan binnen 24 uur een antwoord van de gemeente.

Staat het verloren voorwerp er niet bij? Kijk dan morgen nog eens of het er al tussen staat. Elke doordeweekse dag registreren wij nieuwe gevonden voorwerpen. U kunt ook een iLost alert aanmaken. Deze melding kunt u gebruiken als bewijs voor uw verzekering.

Gerelateerde onderwerpen:

Legitimatiebewijs

Bent u uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs kwijt? Doe dan aangifte van vermissing bij de balie van Burgerzaken. Dit doet u door een afspraak voor een nieuwe identiteitskaart te maken. 

Digitale aangifte vermissing legitimatiebewijs
U kunt de aangifte van vermissing ook digitaal doen. Daarnaast heeft u het documentnummer nodig van uw verloren legitimatiebewijs. Weet u het documentnummer niet? U kunt inloggen op mijnoverheid.nl en uw registratie in de Basisregistratie Personen (BRP) opzoeken. 

Legitimatiebewijs verloren in het buitenland
Bent u uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs in het buitenland kwijtgeraakt? Doe dan altijd ter plekke aangifte. Het aangiftebewijs heeft u nodig om een nieuw document aanvragen.

Legitimatiebewijs

Lever gevonden paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten altijd zo snel mogelijk in bij de receptie in het Stadskantoor. Deze documenten blijven eigendom van de staat, u mag deze dus niet thuis bewaren.

Buitenlands document of verblijfsvergunning

Bent u uw buitenlandse paspoort, ID-kaart, rijbewijs of uw verblijfsvergunning verloren? Doe dan aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal kunt u bij de autoriteiten van wie u het document heeft ontvangen een nieuw document aanvragen.

Bewaren

Wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Lever het dan in bij de gemeente. U kunt gevonden voorwerpen afgeven bij de receptie in het Stadskantoor. Een afspraak maken is niet nodig. 

Bewaartermijn van

Voorwerpen die zijn ingeleverd bij de gemeente met een waarde tot € 450 worden drie maanden bewaard. Als het voorwerp meer dan € 450 waard is, wordt het 1 jaar bewaard.

Vermiste

Op de website van Dierenabmulance Noord-Kennemerland kunt u zien wat u moet doen bij vermissing van uw huisdier. 

Laatste wijziging: 24 september 2019