Mantelzorg

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Zorg en Ondersteuning > Wmo > Mantelzorg

Mantelzorg

Ondersteuning nodig?

Bent u opzoek naar ondersteuning bij de zorg voor een iemand uit uw omgeving. Dit een partner, ouder, kind, ander familielid of bekende zijn. Onderstaande organisatie kunnen u hierbij helpen. Neem contact op om te zien wat zij voor u kunnen doen.

Organisaties

Mantelzorgcentrum
Doe gratis een beroep op het Mantelzorgcentrum voor begeleiding en advies. Zij wijzen mantelzorgers de weg en bieden een luisterend oor. De mantelzorgmakelaar brengt de situatie in kaart en neemt kosteloos net zoveel regeltaken over als de mantelzorger wenst. Bel 072 - 562 7618.

Even op adem komen?

Respijtzorg

Via respijtzorg kunnen mantelzorgers voor een korte periode de zorg voor hun zorgvrager overlaten aan anderen. Hierdoor kan de mantelzorger op adem komen en tijd voor zichzelf nemen om overbelasting te voorkomen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met het Mantelzorgcentrum.

Mezzo heeft een kort filmpje over respijtzorg gemaakt dat u kunt bekijken via YouTube.

Vrijwillige hulp vinden 

Vrijwillige hulp vinden doet u bij Alkmaar voor Elkaar

Jonge mantelzorgers

Een jonge mantelzorger is een kind of jongere die thuis woont met iemand die langdurig ziek is, een handicap heeft of een psychische ziekte of verslaving. Ben jij een jonge mantelzorger, dan kan het Mantelzorgcentrum je helpen.

De Kinderombudsman heeft een rapport geschreven over hoe de jonge mantelzorgers zelf geholpen kunnen worden, in allerlei soorten situaties.

Mantelzorgcompliment

Alkmaar waardeert haar mantelzorgers en daarom kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen.

Handige links

Laatste wijziging: 13 september 2019