Denkt u mee? Vernieuwing Laat-west

De komende jaren wordt het kernwinkelgebied van Alkmaar compacter en gemengder. Aantrekkelijker voor publiek uit de eigen gemeente en daarbuiten. Een belangrijk deel van het winkelgebied is de Laat, vooral de westkant. Dit is het stuk tussen de de Huigbrouwerstraat en de Koorstraat (tussen ijssalon Laan en de oude Fermento).

Hoe kunnen we dit stuk binnenstad verbeteren zodat iedereen er meer van geniet?

Er zijn, samen met de ondernemersvereniging en een landschapsarchitectenbureau, twee ideeën uitgewerkt tot modellen. Bij allebei de modellen rijden er geen auto’s en bussen meer door de straat en is er veel ruimte voor groen.

Uw mening is belangrijk

Deze modellen zijn ideeën, niets ligt nog vast. Tot 7 maart kon er op deze pagina gereageerd worden op de modellen. Alle opmerkingen en ideeën nemen we mee in een uiteindelijk ontwerp.

Het proces

 1. De vernieuwing van de Laat-west komt voort uit de in juni 2020 vastgestelde Detailhandelsstructuur Binnenstad en Overstad.
 2. Samen met de ondernemersvereniging zijn er een aantal uitgangspunten, zoals bevoorrading en groen, door een landschapsarchitectenbureau omgezet in twee verschillende modellen. Bekijk de modellen in de video.
 3. Deze modellen zijn ideeën, niets ligt nog vast. Reageren op deze modellen kon tot 7 maart.
 4. Er vinden verdiepende themasessies plaats. De aanmeldprocedure hiervoor is gesloten.
 5. Wij nemen uw opmerkingen en ideeën mee in een uiteindelijk ontwerp.

Contact

Heeft u vragen? Mail naar nieuwelaatwest@alkmaar.nl.


De twee modellen:

 • Model 1 (water)

  Voetgangersgebied.

 • Model 2 (groen)

  Fiets te gast.