Persberichten

Hieronder vindt u de persberichten van de gemeente Alkmaar. Heeft u persvragen, bel de perstelefoon: (072) 548 9555.

Stille getuigen van de verwoesting van het Clarissenklooster in Alkmaar

Vooruitlopend op de rioleringswerkzaamheden aan de Molenbuurt hebben de gemeentelijk archeologen een opgraving verricht om de resten van het Clarissenklooster in kaart te brengen. Hierbij hebben zij naast de resten van het klooster ook tastbare resten gevonden van de gebeurtenissen volgend op de vlucht van de Clarissen uit Alkmaar in 1572.

Ere-insigne in goud voor de heer P. Veeter

Op woensdagavond 13 oktober verraste burgemeester Anja Schouten de heer P. (Pieter) Veeter met een Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar. Het insigne en de bijbehorende oorkonde ontving hij tijdens een bezoek van de burgemeester aan een oefensessie van Soli Deo Gloria in het Olympiagebouw Alkmaar.

Alkmaar staat op tegen straatintimidatie

Alkmaar vindt dat straatintimidatie moet worden aangepakt. Daarom is er een online meldpunt ingericht waar slachtoffers van straatintimidatie melding kunnen doen. Op deze manier krijgt Alkmaar een beter beeld van straatintimidatie in Alkmaar en dat helpt ons bij een succesvolle aanpak voor dit probleem.

Dekkerautogroep; honderdjarig familiebedrijf timmert aan de weg

Wethouder Pieter Dijkman voert gesprekken met ondernemers uit Alkmaar om te horen hoe zij ondernemen tijdens de coronacrisis. Waar worstelen ze mee en met welke creatieve oplossingen bieden ze de crisis het hoofd? Ditmaal bij de heer Dekker, met zijn 90 jaar nog altijd actief als directeur van Dekkerautogroep, dealerbedrijf van Ford in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.

Lever je steekwapen in tijdens Week van de Veiligheid

Volgende week kunnen inwoners steek- en nepwapens inleveren op het politiebureau van Alkmaar. Dat kan volledig anoniem en zonder een straf te riskeren. In de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober 2021, vindt namelijk de landelijke Steek- en nepwapen inleveractie plaats: ‘Drop je knife en doe wat je met life’. De actie wordt georganiseerd door de politie, gemeenten en het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Regionaal sporttalent krijgt nog meer kansen om door te breken

Op 6 oktober tekenden de Judobond en de Paratriathlonbond (voor sporters met een fysiek of visuele beperking die triathlon beoefenen) de trainers en Topsportloket Alkmaar samen met wethouder sport Pieter Dijkman een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee kunnen beide bonden zich ook met een Regionaal trainingscentrum (RTC) aansluiten bij het bestaande talentenprogramma van RTC’s in Alkmaar.

Coming Out Dag 2021 in Alkmaar: jezelf kunnen zijn

Maandag 11 oktober is het Coming Out Dag. De landelijke dag waarbij aandacht besteed wordt aan het moment waarop lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen. Op deze dag opent op de Paardenmarkt de fototentoonstelling ‘Pride’ die tot 18 oktober te bezichtigen is.

Bovenregionaal Health Center vestigt zich op Olympiapark

In het Olympiapark, aan de westkant van Alkmaar, komt een (para) medisch- en gezondheidscentrum. Partijen hebben een overeenkomst getekend met de gemeente die de kavels op Olympiapark verkoopt.

P1 wordt de nieuwe parkeerdienstverlener voor gemeente Alkmaar 

Vanaf 1 januari 2022 heeft gemeente Alkmaar een nieuwe dienstverlener op het gebied van parkeren: P1.

Herdenking Slag bij Rustenburg

Op 11 oktober vindt de herdenking van de Slag bij Rustenburg plaats bij het monument op de begraafplaats van de PKN kerk van Stompetoren. Burgemeester Anja Schouten legt bloemen bij het monument.