Persberichten

Hieronder vindt u de persberichten van de gemeente Alkmaar. Heeft u persvragen, bel de perstelefoon: (072) 548 9555.

Beyond Sports; dataverrijking opent nieuwe wereld

Wethouder Pieter Dijkman voert videogesprekken met ondernemers uit Alkmaar om te horen hoe zij ondernemen tijdens de coronacrisis. Waar worstelen ze mee en met welke creatieve oplossingen bieden ze de crisis het hoofd? Deze keer met Sander Schouten en Nicolaas Westerhof, oprichters en eigenaren van Beyond Sports.

Gemeente Alkmaar werkt samen met Alkmaars Bolwerk aan compacter kernwinkelgebied

De gemeente Alkmaar werkt samen metondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk aan een compactere binnenstad van Alkmaar zodat leegstand wordt teruggedrongen en het een aantrekkelijk en een gezellige plek blijft om te winkelen.

Scooters voor parkeerhandhavers

Parkeerservice Alkmaar heeft vanaf vandaag de beschikking over twee elektrische scooters. Met de scooters kunnen de handhavers een groter gebied bestrijken en bovendien kunnen ze sneller op meldingen reageren. Het idee om scooters in te zetten om de dienstverlening te verbeteren kwam van de handhavers zelf. De scooters gaan 25km per uur en een helm is niet verplicht. Wethouder Elly Konijn-Vermaas overhandigde vanmiddag de sleutels…

Alkmaar biedt podium voor portretten over doorbreken huiselijk geweld

Geweld hoort nergens thuis. Ook niet in Alkmaar. Die boodschap wordt vanaf 13 juli verbeeld met een expositie op het Canadaplein. Uitgangspunt en titel hiervan is ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’. Hiermee maakt Stichting Open huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar. De buitenexpositie is van 13 juli tot 3 augustus vrij toegankelijk en tevens online te bekijken via www.stichtingopenmind.nl/wij

Europese School: ministerie kiest voor Alkmaar

Het Ministerie van OCW heeft bekend gemaakt Alkmaar voor te dragen als vestigingslocatie van de nieuwe Europese School. Eind 2021 volgt het definitieve locatiebesluit in de Europese Board of Governors.

Centraal CoronaCheckpunt Waagplein

Afgelopen weekend ontstond voor horecagelegenheden op het Waagplein ongewenste drukte door de controle op de CoronaCheck-app. Gemeente Alkmaar en de horecaondernemers hebben afgesproken dat vanaf komend weekend op vrijdag- en zaterdagavond op het Waagplein een centraal CoronaCheckpunt wordt ingericht om de drukte te reguleren.

Jaarlijks minimaal 2000 nieuwe woningen in regio Alkmaar

De gemeenten in regio Alkmaar gaan tot 2030 per jaar minstens 2000 nieuwe woningen bouwen. Het merendeel wordt gebouwd binnen stedelijk gebied en zoveel mogelijk in de buurt van trein- of grote busstations.

Provincie en regio streven naar 40.000 extra woningen in Noord-Holland Noord

De provincie, 18 gemeenten en marktpartijen hebben de ambitie om in regio Alkmaar, de Kop en Westfriesland tot 2030 circa 40.000 extra woningen te bouwen op binnenstedelijke locaties en zoveel mogelijk in de buurt van trein- en busstations.

Bedrijvenvereniging Beverkoog pakt uit met jubileum

Wethouder Pieter Dijkman voert videogesprekken met ondernemers uit Alkmaar om te horen hoe zij ondernemen tijdens de coronacrisis. Waar worstelen ze mee en met welke creatieve oplossingen bieden ze de crisis het hoofd? Deze keer met Hendrik Goeman Borgesius, voorzitter van de bedrijvenvereniging Beverkoog en algemeen directeur van Hörmann Alkmaar, producent van industriedeuren en dockequipment. De bedrijvenvereniging bestaat dit jaar 40 jaar. Gefeliciteerd met het…

Gemeente Alkmaar staat stil bij Keti Koti

Op 1 juli herdenken en vieren wij jaarlijks de afschaffing van de slavernij. We herdenken dat het 158 jaar geleden is dat Nederland formeel de slavernij heeft afgeschaft in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen.