Terug naar het overzicht

Burgemeester Dijk en Waard opent kaasmarkt

Maarten Poorter, de kersverse burgemeester van Dijk en Waard, luidt op vrijdag 9 september precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van de burgemeester van Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten is ook de gastvrouw voor deze gelegenheid.

Eerste burgemeester fusiegemeente Dijk en Waard

Maarten Poorter mag zich de eerste kroonbenoemde burgemeester van de fusiegemeente noemen. De voormalige stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost volgt waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel op. In het bijzijn van de genodigden, waaronder burgemeesters uit de regio, raadsleden en inwoners werd hij beëdigd door Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. 

Gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard

Onder de sprekers die Poorter welkom heetten, was ook de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten met wie hij al een wandeling heeft gemaakt over de Middenweg. Volgens haar staat die wandeling symbool voor de verbinding tussen de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard. ,,Een weg die nooit één richting op gaat maar twee kanten. De leeuw en de reiger zijn altijd welkom tussen onze stadsmuren.’’ Om dit kracht bij te zetten nodigde ze Poorter uit om op 9 september de kaasbel te luiden in Alkmaar. ,,Een eer die we bewaren voor hele bijzondere relaties.’’

De Alkmaarse Kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.