Terug naar het overzicht

Kaasmarkt in teken van houtbouwproject Koelmalaan

Vrijdag 29 juli staat de Alkmaarse kaasmarkt in het teken van het houtbouwproject Koelmalaan. Gebiedscoördinator Muriel Hopman van woningcorporatie Woonwaard opent om 10.00 uur de markt met het luiden van de bel. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Gastheer is wethouder Joël Voordewind.

Woonwaard bouwt aan de Koelmalaan in de wijk Overdie samen met De Groot Vroomshoop en Finch Buildings 129 huurappartementen. Het complex wordt gebouwd in kruislagen massief hout (cross-laminated-timber of CLT), een milieuvriendelijk alternatief voor beton. Met deze duurzame en vernieuwende bouwtechniek kan snel gebouwd worden door gebruikmaking van kant-en-klare houten modules. In totaal bestaat het project uit 260 modules. Het wordt daarmee het grootste houten modulaire woongebouw van Nederland.

Binnenterrein

Tussen de gebouwen ligt een binnenterrein, dat samen met toekomstige bewoners zal worden ingericht als een fijne, groene plek voor alle bewoners. Hier komt een ‘kas’ als ruimte om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren. Een deel van de woningen wordt aangeboden aan mensen die vanuit een huurwoning in de omgeving willen doorstromen.
Het project wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd. Wanneer was gekozen voor traditionele bouw, zou dat zo’n achttien maanden duren in plaats van nu elf maanden. De woningen kunnen dan vanaf het 1e kwartaal van 2023 worden verhuurd.

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.

Kaasmarkt kaasdragers

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.