Terug naar het overzicht

Speel HackShield en word Cyber Agent

Dinsdagochtend 21 juni heeft kinderburgemeester Livia de kinderen van de groepen 5/6 en 7/8 van haar eigen school, basisschool DURF in Oudorp, opgeroepen om allemaal HackShield te spelen en Cyber Agent te worden.

Lancering HackShield op basisschool DURF in Oudorp (Foto: JJFoto)
Lancering HackShield op basisschool DURF in Oudorp (Foto: JJFoto)

Met deze game leren kinderen meer over cyberveiligheid en helpen zo Alkmaar te beschermen tegen cybercriminelen. Ook jeugdagent Myrthe Albers en Romy van den Heerik, projectleider cyberveiligheid van de gemeente Alkmaar, waren deze ochtend op school. Zij testten in een korte Kahootquiz alvast even wat de leerlingen al wisten over cybercrime.

Steeds meer slachtoffers

Cyberveiligheid is een belangrijk onderwerp, want cybercriminelen maken steeds meer slachtoffers. Ook in Alkmaar. In een filmpje met burgemeester Anja Schouten van Alkmaar en de digitale wijkagent Youri nodigt de kinderburgemeester daarom ook alle andere Alkmaarse kinderen uit om cyber agent te worden. Basisscholen in Alkmaar zijn gevraagd om deze video-oproep op school te laten zien en zo aandacht te besteden aan cyberveiligheid.

Over Hackshield

HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Ze leren door de game te spelen hoe ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar, zoals hacken, datalekken, phishing en geldezels. Cyber Agents herkennen al deze gevaren én kunnen ze voorkomen. Zo beschermen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun vader, moeder, opa’s en oma’s tegen cybercriminelen.

Kom in actie!

Je ontdekt hoe je cybercriminelen te slim af bent met de spannende HackShield game. Meld je daarom nu samen met je broers, zussen, neefjes, nichtjes en vrienden aan als Cyber Agent. Hoe meer Cyber Agents hoe beter! Help jij ons om de online boeven te pakken? Speel dan nu mee:  https://nl.joinhackshield.com/en/municipality/Alkmaar

Huldiging

De beste Cyber Agents uit Alkmaar worden gehuldigd in het stadhuis. Gemeente Alkmaar ziet de Cyber Agents namelijk als de helden van de toekomst. Samen maken we Alkmaar cyberveiliger!

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.