Vervoerspas Regiotaxi

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Zorg en Ondersteuning > Wmo > Vervoerspas Regiotaxi

Vervoerspas Regiotaxi

Een vervoerspas voor de Regiotaxi Noord-Kennemerland is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking, die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoersmogelijkheden of het reguliere openbaar vervoer. De voertuigen zijn toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen en rollators. Connexxion verzorgt het vervoer en rijdt 7 dagen per week tussen 06.00 en 24.00 uur in de gemeenten Alkmaar (inclusief de dorpen), Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

Uitsluitend voor reizigers met een mobiliteitsbeperking, die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of het openbaar vervoer. De regiotaxi is geschikt voor rolstoelen, scootmobielen, en rollators. Connexxion verzorgt het vervoer en rijdt 7 dagen per week tussen 06.00 en 24.00 uur in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

Aanvragen kan op 3 manieren:

 • Bel 14 072
 • Mail wmo@alkmaar.nl
 • Kom langs op het stadskantoor. U kunt zonder afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur

Wachttijd

Binnen 6 weken na uw melding nemen wij contact met u op en gaan wij met u in gesprek.

Mocht er een maatwerkvoorziening in de vorm van een regiotaxipas passend zijn dan ontvangt u een schriftelijke bevestiging, dit noemen we een beschikking.

Kosten

Voor elke rit geldt een opstaptarief van € 0,75. Elke volgende kilometer kost € 0,14. De maximale toegestane lengte van de rit is 25 km vanaf het huisadres. Wilt u tot 10 kilometer meer rijden, dan betaalt u € 1,86 per kilometer.

Niet meer nodig

 • Bel 14 072 en vraag naar het Wmo-loket. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.
 • Mail wmo@alkmaar.nl en vermeld uw naam en geboortedatum.

Spelregels en reserveren

Zie tabblad Lees meer.

Samen reizen

De Regiotaxi Noord-Kennemerland is een deeltaxi en vervoert soms meerdere pashouders tegelijk.

Op tijd klaar staan

De taxi kan een kwartier vóór of na de gevraagde tijd aankomen. Sta dus een kwartier voor de afgesproken ophaaltijd klaar, want de taxi wacht maximaal 3 minuten op u.

Reserveren

 • Boek uw rit online via www.noordkennemerland.connexxion.nl
 • Bel 0900 - 8878 (€ 0,10 per minuut, plus de gebruikelijke belkosten)
 • Doven en slechthorenden bellen via de beeldtelefoon (Visicom) 038 – 339 48 92

Let op: Vanaf 1 juli 2019 geldt een nieuwe richtlijn voor het veilig vervoer van rolstoelgebruikers, de zogenaamde Code VVR. Lees de informatie onder het kopje Nieuwe richtlijn hieronder en bekijk ook de checklist Veilig Verkeer Rolstoelinzittenden.

Spelregels

 • Bestel uw rit op tijd, uiterlijk 1 uur van tevoren. De laatste taxirit is uiterlijk om 23.00 uur aan te vragen en u vertrekt niet later dan 24.00 uur.
  Wilt u tussen 07.00 en 08.00 uur de taxi, reserveer dan 1 avond van tevoren, uiterlijk 22.00 uur, telefonisch uw rit. Reserveert u via internet, dan is dit uiterlijk 4 uur van tevoren. Alleen dan komt de taxi op tijd aan.
 • Geef het ophaaladres door en het adres waar u heen wilt.
 • Meld of er mensen met u meereizen. U mag 2 medereizigers meenemen. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis en moeten begeleid worden door iemand van 12 jaar of ouder. Als u een indicatie voor een medisch begeleider heeft, dan moet u een volwassen valide begeleider mee laten reizen.
 • Geef het nummer van uw vervoerspas door.
 • Meld of u hulpmiddelen (rollator, rolstoel of scootmobiel) wilt meenemen.
 • U mag niet blijven zitten in de scootmobiel bij het in- en uitladen en tijdens de taxirit.
 • De chauffeur haalt u op bij de voordeur. Bij een wooncomplex of zorginstelling is dat de toegangsdeur van de centrale hal. 
 • Geef aan of de chaffeur u vanaf de voordeur of de centrale hal moet begeleiden en helpen met instappen en uitstappen.
 • U mag 1 tas meenemen. Wilt u meer bagage mee, meld dit dan bij de reservering. De chauffeur beslist of er ruimte is voor extra bagage.
 • Tot 1 uur van tevoren is uw gereserveerde taxirit gratis te annuleren. Bij niet tijdig afmelden stelt de vervoerder u aansprakelijk voor de gemaakte kosten.

Nieuwe richtlijn voor veilig vervoer van rolstoelgebruikers per 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 geldt een nieuwe richtlijn voor het veilig vervoer van rolstoelgebruikers, de zogenaamde Code VVR. De chauffeur zorgt ervoor dat de rolstoelgebruiker veilig van A naar B wordt gebracht. Als de rolstoelgebruiker de overstap vanuit de rolstoel naar en van een gewone zitplaats in de taxi niet kan maken, dan mag volgens de nieuwe richtlijn de rolstoelgebruiker alleen vervoerd worden in een rolstoel die voldoet aan ISO 7176-19:2015. Rolstoelen die voldoen aan die regelgeving zijn te herkennen aan het haaksymbool op de rolstoel.

De meeste rolstoelen die door de gemeente Alkmaar zijn verstrekt voldoen al aan deze richtlijn. Een enkele rolstoel nog niet. Als u een rolstoel heeft zonder het haaksymbool en dus een niet goedgekeurde rolstoel, dan zal de gemeente zorgen voor een andere rolstoel. De gemeente Alkmaar is met de hulpmiddelenleveranciers aan het inventariseren welke rolstoelgebruikers het betreft en zal deze klanten benaderen met een brief.

Bekijk ook de checklist Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden voor tips en adviezen bij gebruik van rolstoelvervoer en meer informatie over de Code VVR. 

Pas kwijt

Bij verlies of bij diefstal meldt u dit bij de medewerkers van de Wmo.

Klacht of suggestie

Bel 0900-8878, mail ctsklantenservice@connexxion.nl of stuur een brief naar: Regiotaxi Noord-Kennemerland, Postbus 357, 8260 AJ Kampen.