Oosterhout

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Afval en Milieu > Oosterhout

Oosterhout

Het park Oosterhout is gelegen in de wijk Overdie. Onlangs is het park geheel vernieuwd en gerenoveerd. De toegankelijkheid is verbeterd, de wandelpaden zijn bijvoorbeeld verhard en er is een avonturenheuvel gemaakt met vleermuiskelders.

Verder biedt het park een kinderboerderij, een sportcomplex, speelwerktuigen, een vlindertuin en een veilige eendenvoederplaats. De plannen voor het park komen grotendeels van een werkgroep. Hierin zitten bewoners uit de wijk, mensen van de wijkboerderij, gemeente en milieuorganisatie. Voor de wijk Overdie betekent het park een verbinding tussen de buurten Oud- en Nieuw Overdie en een plek voor ontmoeting

Multifunctioneel amfitheater

De eendenvoederplaats biedt overigens meer mogelijkheden. Vanaf de oever is in het water een twee meter brede strook gerealiseerd waarin het water slechts 15 centimeter diep is. Door de speciale vormgeving met betonnen zitelementen is een soort amfitheater ontstaan met een rond pleintje. Het is een verblijfsruimte geworden. Een geschikte plek voor schoolklassen en scoutinggroepen om lessen of kleinschalige theatervoorstellingen te volgen.

Avonturenheuvel

De heuvel heeft meer en minder begroeide zijden waardoor verschillende speel/gebruiksmogelijkheden ontstaan. Door het ontwerp van de heuvel ontstaat een vleermuizenkelder en een ijsvogelwand. Rond de heuvel is een flinke waterpartij met ecologische oevers gerealiseerd. Tevens zijn er verbindingspaden tussen heuvel en de rest van het Park aangelegd. Op deze manier krijgt het park een functie voor de jeugd om de spelen en voor bezoekers om te recreëren.


 

Laatste wijziging: 29 december 2015