Gebiedsconsulenten

De gemeente werkt samen met inwoners, dorps- en wijkraden, ondernemers, scholen, politie en anderen aan een veilige en fijne buurt. Een buurt waar mensen prettig wonen en goed kunnen ondernemen. Dat noemen we ‘gebiedsgericht werken’. Gemeente Alkmaar heeft 5 gebiedsconsulenten. Zij zijn de ogen en oren van uw wijk of dorp. Zij zoeken de samenwerking met u op, kijken wat uw buurt nodig heeft en verkennen samen met u de mogelijkheden om bewonersinitiatieven te realiseren.

Het netwerk van de gebiedsconsulenten is breed. Gebiedsconsulenten zijn een belangrijke schakel tussen u en vele organisaties, zoals Stadswerk072, Parkeerservice, regiegroepen, politie, bewonersondernemingen, dorps- en wijkraden, woningbouwcorporaties, en (maatschappelijke) organisaties.

Overlast melden

Wilt u melding doen van geluidsoverlast? Last van hangjongeren? Te hard varende bootjes? Dit soort meldingen doet u bij handhaving via dit formulier: Melding overlast – Handhaving.

Melding openbare ruimte

Maak een melding openbare ruimte voor alles wat zich op straat en in het groen bevindt. Denk aan een losse stoeptegel, overhangend plantsoen, kapot bankje, alles wat betreft verlichting, verkeerslichten en verkeerstekens. En meer. Gebruik dit formulier van Stadswerk072: Melding openbare ruimte – Stadswerk 072.

Als u een buurt- en/of wijkactiviteiten wilt organiseren, is hiervoor geld beschikbaar. Vraag een subsidie bewonersinitiatieven aan.

Een vraag over of een idee voor uw wijk indienen:

  • met DigiD (Voordeel: u kunt de vraag terugzien in MijnAlkmaar, de status volgen en het antwoord snel teruglezen.)
  • zonder DigiD

Vanessa Zonneveld – gebiedsconsulent Zuid en Overdie
Ariane van Menen – gebiedsconsulent Oudorp en Centrum
Jos Sinnige – gebiedsconsulent Huiswaard, West en Vroonermeer
Isabel Straver – gebiedsconsulent Schermer, Graft-De Rijp
Peter Oosterhof - gebiedsconsulent Daalmeer en De Mare.jpg
Peter Oosterhof – gebiedsconsulent De Mare, Koedijk en Daalmeer